Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia K8 modeli yeni Kia logosuyla karşımızda

2022 Kia K8 modeli yeni Kia logosuyla karşımızda 6

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia tarafından 2022 Kia K8 modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Yenilenen Kia logosuyla birlikte gelecek olan Kia K8 modeli Cadenza isimli K7 modelinin yerini almakta. Kia yeni sedan modelini önümüzdeki yılın sonlarına doğru Kore pazarına sunmayı planlamakta. Fakat diğer pazarlar için herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kia K8 modeli özellikle uzun sedan isteyen kullanıcıları hedefleyen bir model gibi görünüyor. Modelin genişliği eskisine nazaran daha büyük ve 5.015 mm genişliğinde. Ayrıca modelin bir diğer özelliği ise yeni Kia logosuna sahip olacak olması.

2022 Kia K8 tasarımı

K8 modeline baktığımız zaman dikkati fastback benzeri bir tavan çizgisi ile birlikte bütünleşen çerçevesiz “kaplan burnu” olarak nitelendirilen ön ızgara tasarımı göze çekmekte. Ardından ise ilginç elmas benzeri kafes desenine sahip olan ve benzer şekilde ki; LED gündüz farları ile bütünleşen ön tampon tasarımı mevcut. Arka tarafa doğru genişleyen model adeta Y şeklinde uzanan en yeni Kia modeli.

Arka kısımda ise farlardan başlayan alttan devam eden krom parça mevcut. En son tanıtılan Kia Sorento SUV modelinde olduğu gibi arka tarafta da metalik süslemeler yer almakta.

Modelin iç dizayn tarafı oldukça merak edilmekte. Fakat Kia henüz herhangi bir görüntü paylaşmadı. İç tasarım görüntülerinin teknik özellikler ile birlikte yayınlanacağını düşünürsek bu görseller modelin sadece bir önizlemesi.

Fakat iç dizayn konusunda beklentiler; K7 modeline göre teknolojik anlamda daha dolu, daha modern ve daha basit olacağı yönünde.

Sonuç olarak modelin teknik özelliklerinin açıklanmaması sebebiyle performansı veya altyapısı hakkında konuşmak için çok erken. Ayrıca modelin ülkemize gelme ihtimali bir hayli düşük. Fakat zaman ne gösterir bilinmez.

“Apple-KIA Motors işbirliği devrede” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version