Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia EV6 GT etkileyici performansı ile piyasaya çıktı

2022 Kia EV6 GT etkileyici performansı ile piyasaya çıktı 41

Kia tarafından gelen 2022 Kia EV6 GT modeli resmi olarak piyasaya çıktı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model markanın ilk özel elektrikli aracı adına bir geçit olma şansına sahip. Bununla birlikte model teknik açıdan da bahsedilen özel konumunu oldukça güzel hak ediyor.

Kia EV6 GT teknik özellikleri

Aracın teknik özelliklerine baktığımız vakit bizleri oldukça güzel veriler beklemekte. Bununla birlikte model 577 beygir gücünde ve 740 Nm tork değerine sahip. Bu özellikleri model çift elektrikli motoru sayesinde sağlamakta.

Modelin çekiş sistemine geldiğimiz vakit ise bizleri dört çeker bir çekiş sistemi beklemekte. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 3.5 saniye. Fakat belirtmek gerekir ki marka bu verilerin “ön geliştirme hedefleri” olduğunu belirtmekte.

Pil tarafına geldiğimiz vakit ise bizleri 58 kWh değerinde bir pil beklemekte. Bununla birlikte dört çeker modele özgü 77.4 kWh değerinde bir pil seçeneği de model için seçenekler arasında yer almakta.

Menzil konusunda ise model 510 kilometre gibi bir sunmayı hedeflemekte.

Tüm bunlarla birlikte belirtmek gerekir ki marka model üzerinde farklı teknik konfigürasyonları kullanıcısına sunmayı hedeflemekte.

2022 Kia EV6 GT boyutları

Modelin boyutları hakkında bahsetmeden önce modelde E-GMP platformunun kullanıldığını belirtmek gerek. Bununla birlikte modelin uzunluğu 4.680 milimetre, genişliği 1.880 milimetre, yüksekliği 1.550 milimetre, dingil mesafesi ise 2.900 milimetre. Aslında verilere baktığımızda GT Line ve GT modeli biraz daha uzun ve daha geniş ölçülere sahip.

Bagaj tarafına geldiğimiz vakit ise bizleri 520 litrelik bir bagaj hacmi beklemekte. Bununla birlikte bu hacim koltukların kapanması ile birlikte 1.300 litreye çıkabilmekte.

Son olarak Kia modeli Güney Kore’de üretmeyi planlamakta. Ayrıca modeli piyasaya yılın ikinci yarısında sunmayı hedeflemekte.

“2021 Toyota Yaris Cross Adventure resmen duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version