Site icon Dijital Tekerlek

2022 Hyundai Santa Cruz keskin tasarımı ile ortaya çıktı

2022 Hyundai Santa Cruz keskin tasarımı ile ortaya çıktı 23

Hyundai tarafının dikkatleri konsepti ile çektiği 2022 Hyundai Santa Cruz modeli resmi olarak duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai tarafının küçük ve sportif kamyoneti gibi görülen Santa Cruz modelinin konsept tanıtımının ardından 6 sene geçti. Sonunda model resmi olarak duyurulmakta. Bununla birlikte resmi olarak açıklanan modele baktığımız vakit dikkatleri Tucson modelinin etkisi çekmekte. Ayrıca modelin çamurluk kaplamaları gizli farları ve kabin şekli ile model oldukça özgün bir tasarım diline sahip.

Model kendisi gibi küçük olan Nissan Frontier ve Toyota Tacoma gibi modeller ile karşılaştırıldığı vakit uzunluk tarafında 10″ ila 17″ civarında daha kısa. Bununla birlikte modelin yüksekliği de bahsettiğimiz modellere nazaran 3″ ila 4″ daha düşük. Modelin sahip olduğu bu boyutlar itibari ile model; şehir içerisindeki manevra kabiliyeti konusunda başarılı bir konuma yükselmekte.

2022 Hyundai Santa Cruz teknik özellikleri

Modelin arka tarafının büyüklüğü henüz marka tarafından net olarak belirtilmemiş olsa dahi; Honda Ridgeline modeline benzer bir bagaja sahip. Bununla birlikte model 689 kilogram yük kapasitesine sahip. Ayrıca model standart doğal emişli dört silindirli motoru ile birlikte 1588 kilogram römork çekme kabiliyetine sahip. Turbo versiyonunda bu değer 2268 kilogram seviyesine yükselmekte.

2022 Hyundai Santa Cruz motor tarafında bizleri 2.5 litrelik dört silindirli bir motor beklemekte. Bununla birlikte model 190 beygir güce ve 244 Nm tork değerine sahip. Ayrıca bu motor geleneksek sekiz ileri otomatik şanzımana bağlanmakta.

Bir diğer motor seçeneği ise turbo şarjlı 2.5 litrelik dört silindirli, 275 beygir gücünde, 410 Nm tork değerine sahip motor bulunmakta. Bununla birlikte bu motor sekiz vitesli çift kavramalı otomatik bir şanzıman ile eşleştirilmekte.

Yukarıda bahsettiğimiz her iki güç aktarma organı seçenekleri de standart olarak önden çekiş sistemi ile gelmekte. Fakat iki seçenek içinde opsiyon listesinde dört çeker çekiş sistemi yer almakta.

Marka model ile birlikte merkezi diferansiyel kilidi ile birlikte yokuş iniş kontrolü gibi; bazı arazi odaklı özellikleri de model ile sunmayı hedeflemekte.

İç tasarım nasıl ?

İç tasarıma baktığımız vakit bizleri Tucson ile çok benzeyen bir tasarım beklemekte. Fakat bu benzerliğin kötü anlama geldiğini söylemek yanlış olur. Çünkü genelde kamyon modellerinde iç tasarıma pek önem verilmez.

Santa Cruz modelinin iç tarafında 10″ boyutunda dijital gösterge yer almakta. Bununla birlikte 8″ boyutundaki bilgi-eğlence sistemi oldukça yeterli görünmekte. Ayrıca model 10″ boyutunda opsiyonel bir bilgi-eğlence sistemini bünyesinde barındırmakta.

Model opsiyon olarak kör nokta izleme, şerit merkezleme, uyarlanabilen hız sabitleyici ve çevre görüş kamerasına sahip.

2022 Hyundai Santa Cruz modelinin bu yaz satışa çıkması planlanmakta. Fakat satışa sunulma tarihine yakın daha spesifik bir tarihin paylaşılması muhtemel.

“Elektrikli Porsche Cayenne söylentileri artıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version