Site icon Dijital Tekerlek

2022 Hyundai Elantra N modeli resmi olarak tanıtıldı

2022 Hyundai Elantra N modeli resmi olarak tanıtıldı 17

Hyundai tarafında merakla beklenen 2022 Hyundai Elantra N güçlü sedan modeli sonunda tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yedinci nesil standart Elantra modelinin N versiyonu; sürücü keyfini en üst düzeye çıkarmak için bir çok iyileştirme ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte model tasarım tarafında N Line’ın spor temalı çizgilerine sahip. Ayrıca marka modeli, Performance Blue dış kaplamasıyla sunuyor.

2022 Hyundai Elantra N teknik özellikleri

Model motor tarafında markanın diğer N versiyonlu otomobillerinde kullandığı; 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip. Bununla birlikte model 276 beygir güce, 391Nm tork değerine sahip. Model bu gücü yola altı ileri manuel şanzıman veya sekiz vitesli çift kavramalı şanzıman ile birlikte aktarabiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 5.3 saniye.

Model e-LSD sistemi sayesinde, ön tekerleklerin gücü idare etmesiyle savrulmayı da en aza indirebiliyor. Elantra N modeli yalnızca güçlü bir otomobil değil. Gücüyle birlikte model ek viraj alma ve hızlanma için; WRC otomobillerinde kullanılan biraz farklı olan entegre bir tahrik aksını kullanıyor. Hyundai bu düzenlemenin yanal yüklere dayanmada daha olumlu yanıt verdiğini ve ağırlık dağılımı içinde daha iyi etkilediğini belirtiyor.

Fren tarafında model yükseltilen fren balatalarına, geliştirilen soğutma kanallarına ve 14.1″ boyutunda ön rotorlara sahip. Bununla birlikte model süspansiyon tarafında da yükseltilen burçlara, izolatörlere, sert arka çubuklara ve ek şasi desteğine sahip. Ayrıca marka modeli 245/35ZR 19 Michelin Pilot lastikleri ile birlikte sunuyor.

 N Grin Shift (NGS) ismi verilen özellik ile birlikte model; motorun takviye basıncını geçici olarak yükselterek kısa sprintler için ekstra 10 beygirlik bir güç sağlayabiliyor.

2022 Hyundai Elantra N tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; büyük hava girişleri ve karartılan paneller ilk göze çarpan detaylar arasında. Bununla birlikte model parlak bir kırmızı ön ayırıcı, kırmızı yan etekler ve arka difüzörün etrafındaki kırmızı çizgiyle bütünlüğü korumayı hedefliyor. Ayrıca arka tarafta yer alan; büyük çift egzoz uçları, arka kanat ve difüzörde üçgen bir reflektör oldukça güzel görünüyor.

İç tarafta bizleri benzersiz bir direksiyon simidi, daha sportif koltuklar, alüminyum pedallar ve sürüş modları içi fiziksel düğmeler bizleri bekliyor. Bununla birlikte daha fazla iç yaşam alanı isteyen kullanıcılar için; daha ince koltuk opsiyonu da model ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bilgi-eğlence sistemi ile birlikte kullanıcılar basınç değerleri, yağ ve soğutma suyu sıcaklıkları gibi detaylara da ulaşabiliyor.

“Vauxhall, Opel Astra plug-in hibrit güç seçeneğiyle tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version