Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda NSX Type S en iyi performansla veda ediyor

Honda, ilk olarak 1990 yılında tanıtılan ve çağının en iyi süper otomobillerinden biri olarak kabul edilen birinci nesil NSX modelini yıllardan beri geliştirerek piyasaya sürmeye devam etti ancak marka, bu modele Type S versiyonuyla birlikte veda edecek.

Japon otomobil üreticisi Honda’nın 1986 yılından bu yana sadece ABD, Kanada ve Hong Kong için üretilen lüks otomobiller için kullandığı bir marka olan Acura tarafından paylaşılan bir videoda, süper otomobil ile ilgili bazı detaylar da gün yüzüne çıktı. İşte paylaşılan video:

Yeni 2022 Honda NSX Type S tanıtım videosu

Her zamankinden daha hızlı” başlığı ile paylaşılan videoya göz attığımızda, Type S’i normal NSX modellerinden ayırt edecek birkaç fark dikkatleri çekiyor. İlk olarak, motor kapağının, geleneksel olarak Type R Civic, Integra ve 90’ların NSX’i gibi yüksek performanslı Honda’lar için ayrılmış bir renk olan kırmızı ile kaplandığını görebiliyoruz. Kapı kolları ve arka amblem gibi parlak parçaların çoğu karartılmış gibi görünüyor. Ayrıca arka tekerleklerin hemen önüne yerleştirilmiş küçük bir Type S amblemi yer alıyor.

Bunların yanı sıra NSX Type S, yeni bir karbon fiber difüzör ve benzersiz jantlar dahil olmak üzere bazı benzersiz tasarım özelliklerini de barındıracak. Gri dış boya, siyah kaplama, kırmızı fren kaliperleri gibi renk kombinasyonları, süper otomobili daha da dikkat çekici hale getirecek.

Yeni 2022 Honda NSX Type S teknik özellikleri

Yeni Honda NSX Type S’in performans rakamları henüz açıklanmadı ancak elektrikli 3.5 litrelik V6 motor ve otomobilin çevikliğini artırmak için fren ve süspansiyon yükseltmelerinin yapılacağı tahmin ediliyor. Söz konusu motor ile birlikte 600 beygire yakın güce sahip olması da mümkün görünüyor. NSX Type S özellikle daha keskin yol tutuşuna ek olarak daha fazla güce ve daha hızlı hızlanmaya odaklanacağından, performans iyileştirmelerinin yapılacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Yeni Honda NSX Type S, 12 Ağustos tarihinde Kaliforniya’daki Monterey Otomobil Haftası sırasında dünyaya tanıtacak. İlk seri üretim 2022 Honda NSX Type S, 14 Ağustos tarihinde açık arttırma satışında en yüksek teklifi verene satılacak. Satılan ilk seri üretim Type S’in gelirleri ise yetersiz eğitim alan gençler için kullanılmak üzere hayır kurumlarına bağışlanacak.

Type S, Aralık 2022 tarihinde de üretimi sona erecek olan NSX modeli için son perde görevini üstlenecek.

“Beklenen Honda modelleri sonunda Türkiye’ye geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version