Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda NSX Type S, 600 beygirlik gücüyle tanıtıldı

Honda bu yılki Monterey Otomobil Haftası için oldukça dikkat çeken 2022 Honda NSX Type S modelini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın bugüne kadar ürettiği en güçlü NSX modeli olan Type S sürümü resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte model ikinci nesil NSX modelinin son sürümü olacak. Ayrıca model, yalnızca 350 adet üretilecek. Bu 350 otomobilin 300 tanesi Amerika Birleşik Devletleri pazarı için geri kalanı ise Orta Amerika ve Japonya’daki alıcılara satılacak. Modelin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki fiyatı 169.500 Dolar seviyesinden başlayacak.

2022 Honda NSX Type S teknik özellikleri

Model standart NSX modeline göre mekanik anlamda geliştirilen detaylara sahip. Bununla birlikte modelde daha büyük yakıt enjektörleri, daha verimli ara soğutucular ve yeni turbo şarjlar mevcut. Motor tarafında ise bizleri 3.5 litrelik V6 motor bekliyor. Bu motorda 3 adet elektrikli motorun yer aldığını belirtmek gerek. Bu sayede model 600 beygir güce, 667Nm tork değerine sahip. Standart modelin 573 beygir güce sahip olduğunu düşündüğümüz vakit; Type S sürümü standart modele göre 27 beygir daha güçlü görünüyor.

Bir çok güncellemeye rağmen model performans tarafında standart NSX modelinden pekte farklı değil. Marka, modelin 0-100 km/s hızlanma süresini marka üç saniyeden daha az olduğunu belirtiyor.

Geliştirmeler tarafında bizleri dokuz vitesli çift debriyajlı şanzımanda yapılan güncellemeler ile birlikte; yüzde 50 oranında daha hızlı vites yükseltebilen bir şanzıman bekliyor. Ayrıca bu şanzıman ile birlikte model; daha düşük dişlilere geçerken vites atlamayı sağlayan Hızlı Vites Düşürme Moduna sahip.

Modelin hibrit tarafında ise pil kapasitesi yüzde 20 oranında arttırıldı. Bununla birlikte modelin ön tarafında yer alan motorların dişli oranı; 10.382:1’den 8.050:1 seviyesine düşüyor.

2022 Honda NSX Type S tasarımı

Type S sürümü ile birlikte NSX modelinde ilk olarak; ayrık kollu bir tasarıma sahip beş kollu jantlar dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte müşterilere Matte Shark Grey veya Gloss Berlina Black renk seçenekleri sunuluyor.

Standart bir NSX modeline göre Type S modelinin izi ön tarafta 0.4″, arka tarafta ise 0.8″ boyutunda artıyor. Bununla birlikte model lastik tarafın ise Pirelli P-Zeros ile sunuluyor.

Model daha fazla performans isteyen kullanıcılar için “Lightweight Package” isimli hafifletilen paketini sunuyor. Bu paket ile birlikte modelde; karbon seramik frenler, karbon fiber motor kapağı ve karbon iç kaplamalar sayesinde 26.2 kilogramlık bir hafiflik sağlanabiliyor.

Model ön tarafta daha büyük bir ızgaraya sahip. Şüphesiz bu ızgara ile birlikte daha güçlü olan motorun daha iyi soğutulması hedefleniyor. Bununla birlikte modelde yer alan ön ayırıcı, yan eşikler ve arka spoyler tamamen karbon fiber. Ayrıca modelde NSX GT3 modeline benzer bir karbon fiber arka difüzör de bulunuyor. Belirtmek gerekir ki marka, Type-S sürümüne özel olarak Gotham Grey renginde 70 adet özel araç üretecek.

Son olarak modelin siparişleri şimdiden alınmaya başlandı. 2022 Honda NSX Type S modeline sahip olmak isteyen kullanıcıların yukarıda da belirttiğimiz gibi 169.500 Dolar gibi bir parayı gözden çıkartması gerekiyor. Eğer modelin hafifletilmiş versiyonunu almak isterseniz fiyat 182.500 Dolar seviyesine yükseliyor.

“2022 Lamborghini Countach modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version