Site icon Dijital Tekerlek

Tamamıyla Yenilenmiş 2022 Honda HR-V ile Tanışın

Tamamıyla Yenilenmiş 2022 Honda HR-V ile Tanışın 32

Honda yeni bir SUV ortaya çıkardığında, sadece ABD’de on binlerce sattıkları gerçeği göz önünde bulundurulduğunda tüm Dünya için önemli bir mesele diyebiliriz. Şu anki hikaye, şimdi hem Avrupa’da hem de Honda Vezel olarak bilinen Japonya’da resmi olarak açıklanan 2022 Honda HR-V. Geçenlerde arabanın nasıl görüneceğine dair bazı sızdırılmış resimleri ortaya çıkmıştı ve iç tasarım hakkında da bir fikrimiz var. Ancak gerçek araba hayal edebileceğimizden daha iyi görünüyor. Şimdi nihayet tüm hibrit güç aktarımı ve özellikleri ile ilgili ayrıntıları görebiliyoruz.

2022 Honda HR-V dış tasarımı daha sportif

Küresel bir spektruma sahip olan bu model, bugünün HR-V modelinden çok daha temiz bir yüze sahip. Yeni modelde yatay çıtaları olan büyük bir ızgara görüyoruz. Tamponla güzel bir şekilde uyum sağlıyor bu ızgaralar. Yine yan profil, arkaya doğru hafifçe kavisli ve tavana monte bir spoyler ile biten bir tavan çizgisiyle daha sportif görünüyor. Arka kapı kolları kısmen C sütunlarının yanında gizlenmiş durumda.

Arka tarafta, arka farların da inceltildiğini ve şimdi üst kısımda Honda logosuyla ayrılmış bir ışık şeridiyle birleştirildiğini görüyoruz. Plaka tutucusu daha da aşağı taşındı ve reflektörler daha basit bir tasarıma sahip. Ayrıca yeni modelde difüzör de yeniden konumlandırıldı. Görünümü tamamlayan unsur, gövdenin alt kısımlarındaki yeni tekerlekler ve plastik kaplamadır. Yeni Honda HR-V ayrıca iki tonlu dış cephe boyama seçeneğine sahip olacak.

2022 Honda HR-V teknik özellikleri

Japonya’nın 2022 Vezel’i, CVT ile eşleştirilmiş 1,5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli motorla sunulurken, “real-time AWD” özelliğine sahip kendi kendine şarj olan hibrit güç ünitesi şimdilik seriyi tamamlıyor.

Honda, Avrupa’da yeni HR-V’nin standart olarak iki motorlu bir hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip olacağını söylüyor. Avrupa modeli için güç aktarım mekanizması dizisi, boyutları, donanım seviyeleri ve fiyatlandırması ile ilgili tüm ayrıntılar daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Bir SUV gücüne Coupe benzeri bir akışa sahip olan bir araç


Yeni HR-V, Honda tarafından “SUV gücüne ve coupe benzeri bir akışa sahip ” bir araç olarak tanımlanıyor. Şık bir far düzeni ve sırıtmayan ön ızgaraya sahip dış tasarımı mükemmel bir şekilde tanımlarken, arka kısım da aynı minimalist estetiğe sahip. Dış özellikler arasında LED farlar ve 16 inç alaşım jantlar yer alıyor.

Üçüncü nesil HR-V için bir başka yenilik de, yeni L şeklindeki havalandırma deliklerinden bir “perde” temiz hava gönderen bir hava difüzyon sistemi.

Yeni, Avrupa özelliğine sahip HR-V’nin fiyatlandırma dahil daha fazla detayının önümüzdeki aylarda alınması bekleniyor.

2021 Honda Civic Sedan fiyatı ve teknik özellikleri

Exit mobile version