Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda HR-V elektrikli versiyonu erken çıkış yapıyor

2022 Honda HR-V elektrikli versiyonu erken çıkış yapıyor 3

Nisan ayında Honda, elektrikli bir 2022 HR-V modeline işaret edebilmek için Auto Shanghai etkinliğinde SUV E:Prototype‘ı tanıttı. Ekim ayına kadar, üretim modelinin görüntüleri Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlandı. Daha önce bildirildiği gibi, Halk Cumhuriyeti’nde satılan tüm arabalar bir homologasyon sürecinden geçiyor ve bazı durumlarda, görüntüler aracın resmi çıkışından önce MIIT (Ministry of Industry and Information Technology) sitesinde yayınlanıyor. Peki yeni elektrikli Honda, hangi teknik özelliklere sahip olacak?

Elektrikli 2022 Honda HR-V teknik özellikleri

MIIT web sitesinde sağlanan belgelere göre, Honda e:NS1, 93 mil (150 km/s) azami hız için yeterli olan 201 beygir gücü (150 kilovat) üreten bir elektrik motoruna sahiptir. Gerekli enerjiyi ise 18 inç tekerleklere sahip bir araçta bulunan 68,8 kWh’lik pil paketinden alır ve 2.108 kilogram ağırlığındadır.

İronik olarak şu anda Honda’nın Çin’deki bölgesel web sitesinde alay konusu olan sıfır emisyonlu HR-V’de durum böyle. Crossover’ın dünyanın en kalabalık ülkesinde firmanın iki ortak girişimi olan XR-V ve Vezel aracılığıyla satıldığını ve ikinci adının Japonya’da da kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Elektrikli 2022 Honda HR-V tasarımı

HR-V aslında daha önce Çin’de her iki ortak girişimden EV versiyonları üretmişti ancak bu, crossover’ın en son nesline dayanan yeni versiyon. Honda logosunun arkasındaki şarj portu ile büyük ölçüde kapalı bir ön ızgaraya sahip olduğu için normal hibrit modelden biraz farklı görünüyor. Dongfeng Honda’nın bir ürünü, bagaj kapağının sağ tarafındaki rozete bakılırsa e:NS1 adını taşıyor gibi görünüyor. Net arka farlar ve rozet yerine “HONDA” yazısı da onu standart modelden ayırıyor.

Elektrikli HR-V’yi başka bir yerde görmek mümkün olmayacak gibi görünüyor çünkü muhtemelen sadece Çin’e özgü olacak. Son bir not olarak ABD, Honda’nın küresel olarak sattığından farklı olarak crossover’ın ayrı bir versiyonunu alacak.

“GMA, T.50 modeli için gün sayıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version