Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda CR-V modeli görüntülendi

Honda tarafında gördüğümüz, ürün yelpazesinin hızlı yenilenmesi 2022 Honda CR-V modeli ile muhtemelen tamamlanacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Jazz, Civic ve HR-V modellerinin ardından Japon otomobil üreticisinin; Avrupa pazarında en çok tercih edilen modeli olan, CR-V modeli kamuflajı ile birlikte kameralara yakalandı. Bununla birlikte modelin genel hatlarının eski modelden bir hayli farklı olduğunu belirtmek gerek.

CR-V modeli markanın gelecek yılın sonuna kadar Avrupa pazarında tamamen elektrikli olma hedefi ile doğru orantılı olarak; şimdiden yalnızca hibrit olarak kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte altıncı nesil CR-V’nin; hem tasarımsal anlamda hem de güç aktarma organları tarafında kendisini geliştirmesi bekleniyor.

2022 Honda CR-V teknik özellikleri

Modelin Compact Global Platformun geliştirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Bu sayede modelin halihazırda CR-V modelinde sunulan 2.0 litrelik e:HEV benzinli elektrikli kurulumu korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Civic tarafında gördüğümüz 1.5 litrelik motor ile daha küçük bir hibrit sistemin de ek olarak tanıtılma ihtimali mevcut. Fakat henüz herhangi bir resmi açıklama bulunmadığı için; model ile ilgili dolaşan bir çok bilgi yalnızca beklentilerden ibaret.

Tasarımı

Eski modele göre daha düz bir tavan çizgisi modele baktığımızda dikkatimizi ilk çeken detaylar arasında yer alıyor. Bununla birlikte modelin daha düz bir arka uca sahip olması da; isteğe bağlı olarak sunulabilecek 7 kişilik bir kurulumun olup olmayacağı sorularını akıllara getiriyor. Bu arka koltuklar ile birlikte; model Kia Sorento ve Seat Tarraco modelleri karşısında daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor.

Honda tarafında tamamen elden geçirilen yeni bilgi-eğlence sisteminin de CR-V modelinde mutlaka kullanılması bekleniyor. Honda tarafının yeni modellerinde gördüğümüz minimalist ve “insan merkezli” olarak nitelendirilen tasarım dilini bu modelde de gördüğümüzü belirtmek gerek.

Son olarak belirtmek gerekir ki; Japon otomobil üreticisi 2022 Honda CR-V modeli ile ilgili herhangi bir resmi tanıtım gerçekleştirmedi. Modelin 2022 yılının ortalarında resmi olarak tanıtılıp; aynı yılın sonlarında da satışa sunulması Honda severler tarafından tahmin ediliyor.

“Bugatti tarafında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version