Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic Type R test halindeyken görüntülendi

Merakla beklenen 2022 Honda Civic Type R, Nürburgring’de test edilirken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kamuflajlı olarak görüntülenen model tamamen yenilenen tasarımı ile büyük bir merakla bekleniyor. Bununla birlikte son yıllarda oldukça sevilen; hothatch segmentinde bulunacak olan yeni modelin 2022 yılında piyasaya çıkacağı doğrulandı. Fakat Honda tarafı henüz kesin bir lansman tarihini paylaşmadı.

Golf R ve Megane RS gibi modellerin rakibi olacak olan yeni Type R ile Japon otomobil üreticisi, yıllardır devam eden Civic Type R başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

2022 Honda Civic Type R tasarımı

Oldukça alçak ve geniş bir duruşa sahip olan Type R, sedan tarzı bagaj kapağı ve büyük arka kanadı ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Arka tarafta yer alan üç çıkışlı egzoz boruları ve kırmızı fren kaliperleri ile model oldukça agresif bir duruşa sahip.

Görüntülere bakıldığında arka camda yer alan spoyler artık cama daha yakın bir görünüme sahip. Bununla birlikte modelin ön kısmında daha düşük bir kaput çizgisi ve daha düşük farlar bizleri bekliyor.

İç mekan ile ilgili olarak yorum yapmak henüz mümkün değil. Fakat beklentiler güncel Honda tasarım diliyle oluşturulacak bir iç yaşam alanı yönünde.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin güç aktarma organı tarafında 2.0 litrelik turbo four motorunun geliştirilmiş bir versiyonunun kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte modelin 316 beygir seviyesinde olması oldukça muhtemel. Ayrıca mevcut modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin 5.8 saniye seviyesinde olduğunu düşünürsek; yeni neslinde bu değere yakın bir süreye sahip olması bekleniyor.

Otomobilin NSX konseptinde hibrit bir güç aktarma organına sahip olma ihtimali de mevcut. Fakat bu konuyla ilgili olarak herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Son olarak mevcut modelin yalnızca ön tekerlekten çekiş sistemine sahip. Yeni nesil ile Japon otomobil üreticisinin dört tekerlekten çekiş sistemini model ile sunması bekleniyor.

“Fisker Magic Works İngiltere’de kurulacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version