Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic Type R Suzuka’da test ediliyor

Honda tarafının oldukça sevilen 2022 Honda Civic Type R hot hatch modeli geliştirme aşamaları dahilinde test ediliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tamamen yenilenen son nesil Civic Type R modelinin kamuflajlı görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Bununla birlikte yeni hot hatch model Mk11 Civic hatchback modelini temel alıyor. Bir önceki nesle göre daha oval bir tasarıma sahip olan modelin genel yapısı fastback olarak yoluna devam ediyor.

2022 Honda Civic Type R tasarımı

Modelin genel tasarımına baktığımız vakit oldukça agresif bir gövde kiti bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin ön taraftan görünümü standart Civic modeli ile yalnızca ızgara tarafında ayrışıyor. Type R versiyonu ile marka, kullanıcılara ön tarafta daha sportif bir ızgara sunuyor. Ayrıca farların altında bulunan yeni bir çift hava girişi gözlerden kaçmayan detaylar arasında yer alıyor.

Yan tarafa baktığımızda standart modele nazaran daha geniş tekerlek bombeleri göze çarpan detaylar arasında. Bununla birlikte modelin standart Civic modeline nazaran daha geniş bir iz genişliğine sahip olması muhtemel. Daha derin olan yan etekler ile hava akışı sağlanabiliyor. Jant tarafında ise Type R modeline özel olarak üretilen jantlar, Michelin Pilot Sport 4S lastik seti ile kombin ediliyor.

Arka tarafa baktığımız vakit standart modelde gördüğümüz uzun ışık çubuğu stopları birleştirmeye devam ediyor. Fakat arka tampona eklenen çift havalandırma deliği ve derin difüzörü ile daha agresif bir görünüm bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelde, Mk11 Type R modelinden farklı olarak merkeze yerleştirilen üçlü egzoz çıkışı detayı da genel tasarımı oldukça güzel bir şekilde tamamlayabiliyor.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanı ile ilgili olarak herhangi bir görsel paylaşılmasa dahi; yeni 9″ boyutundaki bilgi-eğlence sisteminin, yeni bir dijital gösterge paneli ile sunulması oldukça yüksek ihtimal. Bununla birlikte eski jenerasyonlar gibi Type R modeline özgü olan bir çift spor koltuk ile; spor direksiyon simidi ve alüminyum pedal gibi detayların kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ayrıca model ile Type R imzalı alüminyum vites topuzunun da sunulması oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak 2022 Honda Civic Type-R modelinin teknik tarafına ilişkin herhangi teknik bir bilgi paylaşılmazken; modelde 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motorun güçlendirilen bir versiyonunun bulunması beklenmekte.

“2021 Peugeot 5008 fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version