Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic Type R modeli kameralara yakalandı

2022 Honda Civic Type R modeli kameralara yakalandı 21

Yeni nesil 2022 Honda Civic Type R modeli test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Honda Civic Type R modeli halka açık yollarda test halindeyken merak edilen tasarımı ile birlikte kameralara yakalandı. Bununla birlikte model kamuflajlı olsa dahi hafifletilmiş tasarımını gözler önüne seriyor.

2022 Honda Civic Type R tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; alçak, geniş duruşlu, sedan tarzı bagaj kapağı ve büyük arka kanadı dikkatlerimizi çekiyor. Bununla birlikte modelin genel gövde şekli tanıdık gelirken; üretime daha hazır bir arka kısım, ayırt edici üç çıkışlı egzoz borularına sahip. Ayrıca model kırmızı fren kaliperleri ile birlikte performans vurgusunu katlamayı hedefliyor.

Yakından bakıldığında model spoylerin yeni bir yükseltilen montaj özelliği gözlere çarpıyor. Bununla birlikte model bagaj kapağında yer alan dudaklı spoyleri artık camı ayırmıyormuş gibi görünüyor.

Markanın bir sonraki Civic Type R modelini, tüm Avrupa satışların elektrikli hale getirmek amacıyla geçen yıl hızlandırılan elektrifikasyon planlarının bir parçası olarak; hibrit güç aktarma organı ile sunulacağı belirtiliyor.

Modelin motor tarafında NSX modeli ile birlikte bağlantılı bir güç aktarma organı kullanacağı söylentileri de mevcut. Bununla birlikte modelin çekiş sistemi ile ilgili herhangi bir bilgi henüz açıklanmış değil.

Son olarak belirtmek gerekir ki kesin olarak; Yeni Civic, Honda’nın Swindon fabrikasında üretilmeyecek. Çünkü fabrika 2021 yılında kapanacak. Modelin hangi fabrikada üretileceği ise henüz belli değil.

AC Cobra modeli elektrik ile birlikte yeniden doğuyor

Exit mobile version