Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic sonunda resmi olarak tanıtıldı

2022 Honda Civic sonunda resmi olarak tanıtıldı 22

Honda tarafının ikonik modeli 2022 Honda Civic beklenen uzun süre sonunda resmi olarak duyurulmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafı yeni Civic modeli ile birlikte modelin sevenlerini heyecanlandırmayı başarmakta. Bununla birlikte marka yeni model ile bir çok yeniliği kullanıcılarına ulaştırmayı hedeflemekte.

2022 Honda Civic Sedan 11. kuşak olarak kendisini göstermekte. Bununla birlikte şirket yeni model için tasarım felsefesinin; işlevselliğe ve basitliğe odaklandığını belirtmekte.

Yeni Civic tasarımı

Honda tarafı yeni görünümü elde etmek için kullandığı Civics tasarım konseptlerini bizlerle paylaşmakta idi. Bununla birlikte yeni Civic eskisine nazaran daha köşeli bir tasarıma sahip. Ayrıca model eskisine nazaran 1.4 inç daha uzun.

Ön cam direklerinin konumu ile birlikte modelin uzunluğu daha belirgin bir hal almakta. Bununla birlikte modelin farlarına baktığımız vakit yatay farlar ile küçük ızgara sayesinde model; nispeten düz bir hatta sahip gibi görünmekte.

Model üçü yeni olmak üzere sekiz farklı renk seçeneği ile sunulmakta; Meteorite Grey Metallic, Sonic Grey Pearl ve Morning Mist Blue Metallic yeni renk seçenekleri.

İç tarafa göz attığımız vakit ise bizleri geçtiğimiz günlerde paylaşılan konsepte yakın bir tasarım beklemekte. Marka bu tasarım ile daha heyecan verici görünüşü, geniş yaşam alanı ile birleştirmeyi hedeflemekte. LX, Sport ve EX modellerinde 7″ boyutundaki dokunmatik ekran standart olarak gelmekte. Bununla birlikte modelin gösterge panelinin üzerinde 9″ boyutunda bir ünite yer almakta. Belirtmek gerekir ki model Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip.

2022 Honda Civic teknik özellikleri

Modelin motor tarafına geldiğimiz vakit bizleri; Civic LX ve Sport modeli için 158 beygir güce, 187 Nm tork değerine ulaşabilen doğan havalandırılan 2.0 litrelik bir motor beklemekte. EX ve Touring tarafında ise bizleri 180 beygir güce, 240 Nm tork değerine sahip 1.5 litrelik turbo dört silindirli motor beklemekte. Bununla birlikte bu motorun aldığı ince ayarlar sayesinde eski modele nazaran 6 beygir daha güçlü olduğunu da belirtmek gerek. Model sahip olduğu ince ayarlar, revize edilen turbo tesisatı ve egzoz valfleri için VTEC’i de bünyesinde barındırmakta.

Şanzıman tarafında model her motor için özel ayarlanamış olan CVT şanzıman tek seçenek olarak sunulmakta.

Son olarak model Honda Sensing isimli güvenlik paketine sahip. Bununla birlikte Civic artık daha teknolojik. Örneğin trafik sıkışıklığı yardımı, düşük hızda fren kontrolü gibi özellikler modelde bulunmakta.

“Aston Martin V12 Speedster, DBR1 için saygı duruşunda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version