Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic Si daha düşük maliyetli olacak

2022 Honda Civic Si için fiyatlandırmalar ortaya çıktı ve görünüşe göre Japon otomobil üreticisinin yeni modeli daha az bir fiyatlandırma ile satışa çıkacak. Fiyatlandırma kısmından önce gelin, yeni otomobilin teknik ve tasarımsal detaylarına göz atalım.

2022 Honda Civic Si teknik özellikleri

Güncellenmiş 1.5 litrelik turboşarjlı VTEC dört silindirli motor, şimdi 200 beygir gücü ve 192 lb-ft tork gibi değerlerle karşımıza çıkıyor.

Bu değerler geçen yıla göre 5 beygir daha az ancak yeni motorun 6.500 rpm redline kadar daha fazla çıkış sağladığını unutmamak gerek. Ayrıca motora gelişmiş bir gaz kelebeği tepkisi veren yeni ve daha hafif bir tek kütleli volan da var. Altı ileri manuel şanzıman da yeni modelde yer alıyor. Vites değiştirme hissi iyileştirildi ve artık devir eşleştirme sistemi var.

Tamamen elden geçirilmiş süspansiyon, daha sert yaylar, daha sıkı amortisörler ve daha kalın viraj demirleri ile birlikte geliyor.

2022 Honda Civic Si tasarımı

Stil açısından, 11. nesil Civic serisinin tamamının bir öncekinden çok daha iyi göründüğü birçok kişi tarafından söyleniyor. Daha basitleştirilmiş ancak şık bir tasarımın yanı sıra otomobilde sportif çizgiler de bulunuyor.

İç mekan başka bir önemli gelişmedir. Tüm Civic Si modelleri standart olarak gövdeyi sabitleyen spor koltuklar, metal petek ön panel, dokuz inç HD renkli dokunmatik ekran ve subwoofer’lı 12 hoparlörlü Bose ses sistemi ile geliyor. Standart güvenlik, Trafik İşareti Tanıma ve arka koltuk hatırlatıcısı gibi Honda Sensing sürücü destek özelliklerini içerir.

Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, otomatik klima kontrolü ve uyarlanabilir hız sabitleyici içerir. Ayrıca standart bir manuel şanzıman ve mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel var.

Yeni 2022 Honda Civic Si modeli ABD’de 28.315 dolardan satışa çıkıyor. Bu, 26.000 dolar civarında başlayan önceki nesle göre biraz artış göze çarpıyor. Genellikle önceki Civic’ten biraz daha pahalı olan yeni nesil sedanları ve hatchback’leri yansıtıyor.

Honda Civic Si paketinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ve gelme durumunda fiyat etiketinin ne olacağı ise şu an için bilinmiyor.

“Yeni Honda Civic Hybrid, ilk kez karşımızda!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version