Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic modelinin fiyatı belli oldu

2022 Honda Civic modelinin fiyatı belli oldu 21

Ülkemizde de oldukça çok sevilen 2022 Honda Civic modelinin fiyatı belli oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafı on birinci nesil Civic modelinin geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Bununla birlikte gözler modelin fiyatına dikildi. Sızan slayt ile birlikte markanın model üzerinde yapacağı fiyat listesi bir nebze de olsa belirlendi.

Modelin fiyatı slayt ile sızdırıldı

Sızan slayta baktığımız vakit Civic tarafında bizleri ile 21.700 dolarlık başlangıç fiyatı bekliyor. Bununla birlikte bu fiyat etiketi ile birlikte LX donanımına ulaşılabilecek. Sport varyantı ise 23.100 dolar seviyesinden başlayacak. Üst donanımlara bakıldığı vakit dikkatleri 24.700 dolarlık bir fiyat etiketi bekliyor. Bununla birlikte en üst seviye Touring 28.300 dolar seviyesinde.

Baktığımız zaman mevcut 2021 Honda Civic LX’in fiyatı 21.250 dolar. Bununla birlikte kullanıcılar yalnızca 450 dolarlık ek ücret ile yeni modele ulaşabilir. Sport seçeneği eski fiyata göre 50 dolar daha pahalıyken; EX seçeneği 300 dolar daha pahalı. Touring modelinin fiyatında ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Sızan başka bir slaytta ise modelin 16 Haziran tarihinde satışa çıkacağı doğrulanmakta. Model LX ve Sport versiyonlarında CVT şanzımana sahip. Ayrıca modeller 158 beygir güce, 187 Nm tork değerine sahip 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip.

EX ve Touring donanımlarında ise bizleri 174 beygir güç, 219 Nm tork üretebilen veya 180 beygir güç, 239 Nm tork değerine sahip 1.5 litrelik turbo şarjlı motor yer alıyor.

Civic LX standart olarak 7.0″ boyutunda dijital gösterge paneli ve Apple CarPlay, Android Auto özellikli 7″ dokunmatik ekran ile donatılmakta.

Honda Sensing paketi uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı ve trafik sıkışıklığı yardımı gibi özellikleri standart olarak sunabilmekte. En üst seviye Touring donanımında; deri koltuklar, 18 inç jantlar, daha büyük dokuz inç dokunmatik ekran ve 10,25 inç dijital gösterge paneli, LED sis farları, birinci sınıf bir ses sistemi ve kablosuz şarj gibi özellikler kullanıcıları bekliyor.

2022 Honda Civic Türkiye fiyatı

Modelin ülkemizde giriş seviyesi olan Elegance paketi ile birlikte sunulan 1.5 litrelik motor seçeneğinin fiyatı; 306.100 Türk Lirası seviyesinde. Bununla birlikte aynı seviyedeki modelin yurtdışında dolar bazındaki fiyatı 21.250 dolar seviyesinde. Bu bilgiler ile bir yakın orantı kuracak olursak yenilenen Civic modelinin başlangıç fiyatının; 320.00 Türk Lirası civarında olması beklenebilir. Elbette bu tahmin oldukça sığ görünebilir. Unutmamak gerekir ki modelin resmi fiyatını marka tarafından resmi olarak açıklanmadan öğrenmemiz mümkün değil.

Son olarak belirtmek gerekir ki; yukarıda bahsettiğimiz sızdırılan slaytlar marka tarafından herhangi bir onay almış değil. Fakat birçok kişi fiyatların bu şekilde olacağını düşünmekte.

“2023 GTO Engineering Squalo modeli geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version