Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic Hatchback modeli ortaya çıktı

2022 Honda Civic Hatchback modeli ortaya çıktı 10

Uzun süredir merakla beklenen 2022 Honda Civic Hatchback modeli sonunda ortaya çıktı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Honda tarafı yeni Civic modelinin geçtiğimiz aylarda sedan versiyonunu tanıtmıştı. Bununla birlikte gözler modelin oldukça sevilen versiyonu olan hatchback modeline çevrildi. Bekleyişin ardından Honda modeli iki farklı motor seçeneği ve manuel şanzıman seçeneğiyle birlikte tanıttı.

2022 Honda Civic Hatchback tasarımı

Civic Hatchback’in ön tarafına baktığımız vakit bizleri sedan modelinden farklı olan bir ızgara bekliyor. Bununla birlikte modelin ön taraftaki diğer detayları sedan modeli ile aynı. Modelin daha önemli değişiklikleri arka tarafta yer alıyor. Hatchback modelin tasarımı kavisli bir tavan çizgisi ile birlikte bir hayli güzel görünüyor.

Modelin arka tarafına geldiğimiz vakit bizleri tamamen farklı olan stoplar bizleri bekliyor. Bununla birlikte uzun süre önce ayrılan Civic coupe modelinin etrafını saran görünümün bir kısmının bünyesinde barındırıyor. Ayrıca model sedan modele göre 12.4 santimetre daha kısa. Bu fark modelin kuyruk tarafından kaynaklanıyor. Fakat model önceki nesle göre 4.06 santimetre daha uzun.

İç tarafa geldiğimiz vakit; bizleri doğal olarak sedan modeli ile aynı iç yaşam alanı bekliyor. LX, Sport ve EX-L isimli donanımlar ile model 7″ boyutundaki dokunmatik bilgi-eğlence sistemine ve analog hız göstergesi ile 7″ boyutunda gösterge ekranına sahip. Sport Touring modelinde ise; 9″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi ve 10.2″ boyutunda dijital gösterge paneli mevcut. Ayrıca kablosuz Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz telefon şarjı ve 12 hoparlörlü Bose ses sistemi model ile birlikte satın alınabiliyor.

2022 Honda Civic Hatchback teknik özellikleri

Hatchback modeli sedandan farklı olarak altı ileri manuel şanzıman ile sipariş edilebilecek. Bununla birlikte Civic Hatchback modeli iki farklı motor seçeneği ile birlikte satışa sunulacak. Bu motor seçenekleri ise şu şekilde olacak; 2.0 litrelik 158 beygir güç, 187 Nm tork değerine sahip motor, Civic Sport donanımı ile sunulacak. Diğer motor seçeneği ise 180 beygir gücünde, 240 Nm tork değerine sahip olan 1.5 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motor şeklinde olacak.

Tüm modellerde CVT şanzıman yer alacak. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz gibi model altı ileri manuel şanzıman ile de sipariş edilebilecek.

Honda tarafı Civic Hatchback modelinin sedan modeline göre daha sportif bir hisse sahip olması için, süspansiyon ve direksiyon ayarlarında ufak değişiklikler olduğunu da özellikler belirtiyor.

Son olarak 2022 Honda Civic Hatchback modelinin üretimi Greensburg, Indiana fabrikasında gerçekleşecek.

“BMW M4 Competition Drift modelleri 1035 beygir gücünde” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version