Site icon Dijital Tekerlek

2022 Honda Civic e:HEV hibrit tanıtıldı

e:HEV teknolojisine sahip, 2022 Honda Civic e:HEV hibrit resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Avrupa pazarı için duyurulan Honda Civic e:HEV hibrit, markanın elektrifikasyon planları dahilinde resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte Honda tarafının 2022’nin sonuna kadar Avrupa pazarındaki modelleri elektrikli hale getirme planlarını Civic modeliyle destekliyor.

2022 Honda Civic e:HEV hibrit teknik özellikleri

11. nesil Cvic yeni e:HEV güç aktarma organı ile 184 beygir güç, 315Nm tork üretebiliyor. Bu kurulum 2.0 litrelik benzinli motor ve iki elektrik motorun kombinasyonu ile oluşuyor. Modelde kullanılan benzinli motorun Atkinson çevrimli 2.0 litrelik bir üniteye sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Bununla birlikte modelde elektrikli motorlar 72 hücreden oluşan lityum iyon bataryası arka koltukların hemen altında konumlandırılıyor.

Model hangi motorları kullanacağını otomatik bir şekilde seçebiliyor. Bu sayede model elektrik, hibrit ve benzinli modlar arasındaki geçişi seri bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Kişisel olarak ise Eko, Normal, Sport ve özel modların tercihi mümkün. Bununla birlikte model sahip olduğu gücü ön tekerlekler yoluyla beraber yola aktarabiliyor. Ayrıca bu konfigürasyonlar ile modelin, 100 kilometrede 5 litreden daha az yakıt tükettiği iddia ediliyor.

2022 Honda Civic e:HEV hibrit tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda; ABD pazarı için tanıtılan hatchback Civic modeline dayanan tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte 11. nesilde tamamen yenilenen model ekstra mavi detaylar ile hibrit bir versiyon olduğunu ilk bakışta belli edebiliyor. Modelin genel duruşunun markanın güncel tasarım dilini yansıtmaya devam ettiğini de söylemek mümkün.

İç yaşam alanı

İç mekanda model ABD pazarındaki versiyondan vites topuzu noktasında ayrılıyor. Bununla birlikte donanım seviyesine bağlı olarak model ile; 9″ boyutunda multimedya ekranı, 10.2″ LCD gösterge paneli ve BOSE ses sistemi kullanıcılara sunuluyor. Model gelişmiş güvenlik ve sürüş destek sistemlerini ise Honda Sensing paketi ile kullanıcılara sunabiliyor.

Son olarak 2022 Honda Civic e:HEV, 2022’nin sonbahar aylarında Avrupa’da satışa sunulacak. Modelin fiyatı henüz açıklanmadı. Ayrıca oldukça sevilen Civic modelinin hibrit versiyonunun ülkemizde ne zaman ve nasıl bir fiyat ile satışa sunulacağı henüz belli değil.

“Ferrari 296 GTB GT3 modelinin önizlemesi yapıldı”

Exit mobile version