Site icon Dijital Tekerlek

2022 Formula 1 aracı ilk kez tam boyutlu olarak tanıtıldı

2022 Formula 1 aracı ilk kez tam boyutlu olarak tanıtıldı 17

2022 Formula 1 aracının nasıl görüneceği sorusunun cevabı sonunda bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 tarafında bazı kuralların değişmesi ile birlikte; 2022 sezonunda merak edilen araç tasarımı resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte yeni kurallar üzerine tasarlanan ilk model daha oval tasarımıyla Formula 1 severleri mest etmekte. Model, Britanya Grand Prix’sinden önce Silverstone’da kendisini gösterdi.

Formula 1 tarafı 2017 yılında otomobil üzerinde çalışmaya başladı. Bununla birlikte model 138 tasarıma ve 100 saatten fazla rüzgar tüneli testine tabii oldu. Model geçtiği bir çok test ile birlikte bu tasarıma ulaştı. Ayrıca model yaklaşık olarak 7500 saat simülasyon aracılığıyla da test edildi.

Yeni aracın birincil hedefi yarışların daha çekişmeli olmasını sağlamak. Çünkü mevcut araçlar büyük bir aerodinamik rahatsızlığa sahip. Bu rahatsızlık ile birlikte arkadan gelen araçlar yere basma kuvveti tarafında büyük problemler yaşıyor.

2022 Formula 1 aracı tasarım detayları

Modelin tasarım tarafında sahip olduğu detaylara baktığımız vakit; düz burnu, tekerleklerde yer alan aerodinamik kapakları, entegre uç plakalara sahip geniş ön kanadı ve benzersiz arka kanat konsepti ile birlikte yeni araç ortaya çıkıyor. Bu tasarım detayları ile birlikte model; yere basma kuvveti tarafında yaşanan problemleri azaltarak geçişleri iyileştirmeyi hedefliyor. Ayrıca bu tasarım detayları ile birlikte model öndeki rakibi yakından takibi de kolaylaştırıyor.

FIA tarafının teknik konulardan sorumlu başkanı Nicolas Tombazis, konsept ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Arabaların birbirleriyle yarışmasını ve birbirini takip etmesini ve daha heyecanlı savaşlar olmasını sağlamak istiyoruz”

“İnsanların bozulmadan birbirleriyle savaşmalarını sağlayan veya saldıran kişinin saldırması için kısa bir süre tanıyan lastiklere sahip olmak istiyoruz.

“Mevcut araçlardan daha basitler çünkü birçok küçük bileşen kaldırıldı, özellikle sidepod’ların önünde, ön kanatlar daha basit.

“Aracın hemen altından giden bir difüzör var – venturi kanal tipi bir tarzda. Sidepod’ların altında önden arkaya doğru tüneller var.”

Son olarak 2022 Formula 1 aracı 2021 sezonu başlarında sunulması bekleniyordu. Fakat pandemi nedeniyle alınan maliyet tasarrufu önlemleri nedeniyle modeli ertelemek durumunda kaldı.

Yeni Gemballa Marsien, süper otomobilinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version