Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford Tourneo Connect resmi olarak tanıtıldı!

Ford tarafının ülkemizde de oldukça sevilen, 2022 Ford Tourneo Connect tüm detayları ile bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Minibüs tabanlı kompakt MPV olan model yeni tasarımı ile daha sportif bir duruş kazanıyor. Bununla birlikte uzun ve kısa olarak farklı dingil mesafeleri ile sunulan model; yedi koltuklu iç yaşam alanı seçeneğini kullanıcılara sunmaya devam ediyor.

2022 Ford Tourneo Connect teknik özellikleri

Güç aktarma organı tarafında Volkswagen Caddy modeli ile paylaşılan motorların kullanımı devam ediyor. Bununla birlikte model 1.5 litrelik turboşarjlı benzinli motor ve 2.0 litrelik dizel motor seçeneğine sahip. Benzinli motor seçeneği 115 beygir güç üretebilirken, dizel tarafında model iki farklı versiyona sahip. Bu versiyonlar 122 ve 102 beygir gücünde. Sırasıyla EcoBoost ve EcoBlue olarak isimlendirilen varyantlar, Volkswagen tarafında gördüğümüz; dört silindirli TSI ve TDI motorlarından oluşmakta.

Tüm modeller standart olarak altı vitesli manuel şanzıman ile sunulurken; yedi vitesli otomatik şanzıman seçeneği de modelde mevcut. Ayrıca modelin tarihinde ilk kez, manuel şanzıman ile dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacağını da belirtmek gerekiyor.

Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Tamamen yeni Tourneo Connect, Ford’un heyecan verici yeni nesil Tourneo araçlarının ilki. Yepyeni tasarımı, yedi koltuklu çok yönlülüğü ve yeni dört tekerlekten çekişi.”

“Müşterilerin değer verdiği nitelikleri aldık ve onları başka bir düzeye taşıyarak, ister iş ister oyun olsun her türlü zorluğa hazır yeni bir Tourneo Connect oluşturduk.”

2022 Ford Tourneo Connect tasarımı

Active donanım seçeneği ile birlikte; 17″ boyutunda alaşımlı jantlarla sunulan model petek ızgara detayları, metalik efektli levhası, çamurluk ve tampon boyunca gördüğümüz gövde pervazları ile oldukça şık bir tasarıma sahip. Ayrıca modelin lansman rengi olan “Boundless Blue” renginin de oldukça güzel göründüğünü belirtmek gerek.

İç tarafta bizleri standart olarak sunulan 8.25″ boyutunda dokunmatik bir ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi bekliyor. Bununla birlikte modelin Titanium, Sport ve Active donanım seviyelerinde bu ekran isteğe bağlı olarak 10″ boyutuna yükseltilebiliyor.

Sport modellerinde standart olaran 10.25″ boyutunda dijital gösterge paneli ile sunulan model; FordPass uygulaması ile akıllı cihazlarınıza da bağlanabiliyor.

Sürüş destek sistemleri

Tüm donanım seviyelerinde standart olarak; çarpışma öncesi yardım, şerit tutma yardımı, sürücü farkındalık uyarısı, hız sabitleyici, yokuşta kalkış yardımı ve ön ve arka park sensörleri dahil olmak üzere 19 sürücü yardım teknolojisi sunuluyor. Ayrıca Premium Park Paketi ve Çekme Yardımı Paketi de kullanıcılara opsiyonel olarak sunuluyor.

Son olarak baştan aşağı yenilenen, 2022 Ford Tourneo Connect modelinin ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi maalesef mevcut değil.

“2021 Lexus NX ile yepyeni bir dönem başlıyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version