Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford Ranger modelinin detayları açıklandı

2022 Ford Ranger modeli tüm detayları ile resmi olarak dünya lansmanı ile açıklandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

11 yıl aradan sonra tasarımsal anlamda büyük oranda değişen yeni nesil Ranger modeli tanıtıldı. Bununla birlikte önceki nesle göre daha uzun olan model, bu sayede kullanıcısına daha geniş bir taşıma alanı sunabiliyor. Geniş olan taşıma alanı ile adeta bir çok işin üstesinden gelmesi için tasarlanan modelin, kasa kısmında oldukça sert bir plastik malzeme bizleri bekliyor.

2022 Ford Ranger teknik özellikleri

4x2 ve 4×4 olarak iki farklı çekiş sistemi ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modelde eski 2.5 litrelik dizel motor seçeneği yerini, 3.0 litrelik turbodizel bir V6 motor alıyor. Dizel motor seçeneği tarafında ise ek olarak; 2.0 litrelik tek ve çift turbolu seçenekler kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca tüm motor seçenekleri 6 ileri manuel şanzıman veya otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

Henüz yenilenen motor seçeneklerine ilişkin detaylı veri açıklanmasa dahi beklentiler; önceki nesilde gördüğümüz motor seçeneklerinden çok daha güçlü olacağı yönünde.

Tasarımı

Tasarım tarafında önceki nesle göre yukarıda da belirttiğimiz gibi modelin boyutları uzarken; yeni matrix LED farlar ile sağlanan bütün tasarım oldukça güzel bir görünüme sahip. Bununla birlikte iç yaşam alanına baktığımızda ise; geniş vites topuzu yerini “joystick” tasarımında bir vites topuzuna bırakıyor. Ayrıca orta konsolda elektronik park freni gibi ufak detaylar ile basitleştirilmiş minimal bir iç tasarım bizleri bekliyor.

Model bilgi-eğlence sistemi tarafında SYNC4 bilgi-eğlence sistemine sahip. Bununla birlikte model kullanıcılara 10.1″ ile 12″ boyutunda değişen multimedya ekranı seçenekleri ile sunuluyor. Ayrıca modelin standart olarak dijital gösterge paneline sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

“Yeni Suzuki S-CROSS resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version