Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford GT Holman Moody Heritage Edition, 1966 yılına göz kırpıyor

Ford GT’nin son sürümü olan 2022 Ford GT Holman Moody Heritage Edition resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1966 Le Mans yarışına saygı duruşu niteliğinde olan özel sürüm Holman Moody Edition Heritage Edition; ikinci nesil Ford GT40 modeli ile beraber New York Motor Show’da boy gösterecek. Bununla birlikte oldukça sınırlı olan özel versiyon, renk tarafında altın sarısı ve kırmızı kombinasyonuna sahip.

2022 Ford GT Holman Moody Heritage Edition tasarımı

Özel versiyonun tasarımına baktığımızda; ön ayırıcıda, marşpiyelerde, arka difüzörde ve aynalardaki karbon fiber detayları oldukça göz alıcı. Bu detayların beraberinde ağırlık tasarrufunu da getirdiğini belirtmek gerek. Bununla birlikte fren tarafında baktığımızda siyah renkteki Brembo fren seti gümüş detaylar ile tamamlanıyor. Ayrıca modelin jant tarafında ise 20″ boyutunda 10 kollu jantlar bizleri bekliyor.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında da karbon fiber detaylar devam ediyor. Modelin sürücü kabininde kapı eşiklerinden bir çok farklı noktaya kadar karbon fiber parçalı görmek mümkün. Bununla birlikte koltuklar, sütunlar, tavan döşemesi, direksiyon simidi ve gösterge paneli abanoz rengi Alcantara ve deri ile kaplanıyor.

Ford GT yöneticisi Mike Severson özel versiyon ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Yaptığımız tüm Ford GT Heritage Edition görünümleri arasında, Holman Moody Heritage Edition’ın imzası olan altın ve kırmızı teması, 1966 Le Mans bitişimize destansı bir övgüdür.”

“En tanınmış Ford GT40 yarış arabalarından birinden ilham alan bu en yeni Ford GT, Holman Moody yarış ekibinin bilgi birikimini ve küresel rakipleri geride bırakma becerisini onurlandırıyor.”

Holman Moody Heritage Edition hikayesi

Günümüze kadar toplamda sekiz tane Ford GT Heritage Edition modeli duyuruldu. Yeni versiyon ile beraber Ford GT Heritage Edition sayısı dokuza yükseliyor. Bununla birlikte ilk versiyon 2006 yılında mavi ve turuncu renk kombinasyonu olan model ile duyuruldu. Versiyonların tamamı GT40 modelinin yarış tarihine saygı duruşu niteliğini taşıyor.

1966 yılında Le Mans’ta Ferrari karşı alınan galibiyet ile hatırlanan model, podyumun tamamını doldurmuştu. Ayrıca bu podyumda üçüncü sırada yer alan Mk II GT40, Holman Moody ekibi ile birlikte yarışırken; sürücü koltuğunda Ronnie Bucknum yer almaktaydı. Renk kombinasyonu olarak ise model, kırmızı detaylara sahip altın renkte bir tasarıma sahipti. Yani özel versiyonun Holman Moody ekibine ithafen tasarlandığını söylemek mümkün.

“MG ZS, Yeni Yüzü İle Satışa Sunuldu!”

Exit mobile version