Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford Focus makyajının detayları resmi olarak açıklandı

Ford Fiesta modelinin ardından, 2022 Ford Focus modeli de güncelleniyor. Modelin aldığı geliştirmelere gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ülkemizde de oldukça sevilen Focus, hem iç alanda hem de dış alanda bir çok revizyona kavuşuyor. Bununla birlikte geliştirilen model C segmenti içerisinde yenilenen rakipleri karşısında daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor.

2022 Ford Focus tasarımı

Tasarım tarafına baktığımız vakit bizleri yeni kaplamalar ile kombinlenen dahili yeni sis farları bizleri bekliyor. Model standart olarak LED farlara sahipken; opsiyonel olarak piksel LED farları da kullanıcılara sunabiliyor. Bu far sistemi karşıdan gelen araçlara göre farın ışıtma ayarlarını otomatik olarak değiştirebiliyor. Ayrıca bu sistem ön tarafa yerleştirilen kamera ile birlikte çalışıyor.

Arka tarafa baktığımız vakit karartılan farlar dikkatleri çekiyor. Bu far tasarımı ile model daha sportif bir hale kavuşuyor. Bununla birlikte jant tarafında yeni bir alaşımlı jant tasarımına sahip olan model; Puma ST ve Fiesta ST modellerinden gördüğümüz “Mean Green” rengiyle birlikte kullanıcılara sunuluyor.

İç yaşam alanı

Hem ST, hem hatchback hem de station wagon versiyonuyla dikkatleri çeken model iç tarafta da birçok yeniliğe sahip. 13.2″ boyutunda dokunmatik ekrana kavuşan model bu ekran ile Apple CarPlay ve Android Auto desteğine kavuşuyor. Ayrıca modellerde yer alan koltuklarında oldukça sportif bir görünüme sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Daha pratik ve kullanışlı olmasıyla dikkat çeken station wagon varyantı ise; sahip olduğu dikey bölücü ile çok yönlü bir bagaj alanına sahip. Ayrıca istenildiği vakit kapatılabilen özel bir alana sahip olan modelin, kolay temizlenebilir paspaslar ile sunulduğunu da unutmamak gerekiyor.

2022 Ford Focus teknik özellikleri

Şaanzıman tarafında bizleri altı vitesli manuel şanzıman ile yedi vitesli Powershift otomatik şanzıman seçeneği bekliyor. Bununla birlikte model, 1.0 litrelik EcoBoost üç silindirli benzinli motoru ile 100 ve 125 beygirlik versiyonları ile kullanıcılara sunuluyor. Bu motor seçeneğinde manuel vitesli şanzıman ile güç yola aktarılabiliyor. 1.0 litrelik EcoBoost motorun hibrit desteğine kavuşması ile model 125 ve 150 beygirlik versiyonları ile de piyasaya sürülüyor. Ayrıca hibrit modelde yedi vitesli Powershift otomatik şanzıman kullanılıyor.

Dizel tarafında tek motor seçeneğine sahip olan model; 1.5 litrelik EcoBlue dizel motoru ile kullanıcılara sunuluyor. Bu motor ile yeni Focus, 118 beygir güç üretebiliyor.

ST tarafında bizleri; 280 beygir güç üretebilen, 2.3 litrelik turboşarjlı motor bekliyor. Bu motor ile modelde herhangi bir mekanik değişiklik bulunmuyor. Daha önce gördüğümüz 2.0 litrelik, 190 beygirlik motor ile ilgili ise herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Normal, Sport ve Eco sürüş modlarına sahip olan model; direksiyon hissini, gaz kelebeği tepkisini ve otomatik şanzıman kalibrasyonunu değiştirerek sürücüye istediği deneyimi sunabiliyor.

Son olarak makyajlı 2022 Ford Focus modelinin ülkemize ne zaman geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Fakat açıklanan motor seçeneklerinin ülkemizdeki vergilendirme sistemine uygun olması oldukça güzel haber.

“BMW M departmanında bayrak değişimi!”

Exit mobile version