Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ford Fiesta test halindeyken kameralara yakalandı

Ford tarafının 2022 Ford Fiesta modeli dört sene sonra yenilenen tasarımını test halindeyken kameralara gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Avrupa yollarında test edilen yeni Fiesta modeli ilk olarak Active donanımı ile kameralara yansımıştı. Bununla birlikte merakla beklenen ST-Line donanımına sahip yeni modelde sonunda görüntülendi. Sevenlerini heyecanlandıran model alacağı güncellemeler ile birlikte tercih edilebilirliğini arttırmayı hedefliyor.

Modelin rakiplerinin Opel Corsa, Volkswagen Polo, Skoda Fabia ve Seat Ibiza olduğunu düşündüğümüz vakit; tek güncellenmeyen model Fiesta modeliydi. Bununla birlikte Ford tarafı diğer rakiplerinin güncellenen versiyonu ile rekabeti korumak adına Fiesta modelinde dört senenin ardından güncellemeye gitmeye karar verdi. Bu sayede model yeni tasarımına kavuşmaya hazırlanıyor.

2022 Ford Fiesta tasarımı

Ford tarafında yakın zamanda duyurulan Focus modelinde gördüğümüz; markanın güncel tasarım çizgilerini kamuflajlı dahi olsa yeni Fiesta modelinde de görmemiz mümkün. Bununla birlikte modelin ön ızgarasında küçülme, farlarında ve alt tamponunda ise yeni bir tasarım bizleri bekliyor.

Genel anlamda modele baktığımızda detaylı değişikliğin arka tarafta yaşandığını söylemek yanlış olmaz. Bununla birlikte modelin arka stopları ve yeniden şekillendirilen bagaj kapağı bir hayli bütün bir görünüme sahip. Active varyantı ile birlikte modelde daha kalın bir gövde kaplaması ve tavan rayları bizleri bekliyor. Ayrıca bu varyant standart modele göre yerden daha yüksek bir sürüş deneyimini kullanıcılara sunabiliyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin 2020 yılından itibaren bazı pazarlarda dizel seçeneğinin kaldırılması akıllara yeni modelde dizel seçeneğinin olup olmayacağı sorusunu getiriyor. Fakat bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi henüz mevcut değil. Bununla birlikte Fiesta modeli ile sunulan 48V yarı hibrit benzinli güç aktarma seçeneğinin; kullanıcılara yeni model ile sunulmaya devam edilmesi beklenmekte.

Ford tarafının en küçük modeli olan Fiesta modelinde 1.0 litrelik turbo şarjlı, üç silindirli motor seçeneği halihazırda mevcut. Ayrıca modelin 197 beygirlik, hibrit olmayan 1.5 litrelik motor seçeneğine de sahip olduğunu hatırlatmak gerek. Belki de marka yeni modelde de aynı motor seçeneklerini kullanıcılara sunmaya devam edebilir. Fakat yeni model ile ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yayınlanmış değil.

Ford tarafının 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olma planları ile birlikte; 2026 yılına kadar her modelin bir PHEV versiyonunun olacağını düşünürsek Fiesta modelinin de bu plana dahil olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak 2022 Ford Fiesta modeli ile ilgili resmi bir tarih veya detay verilmedi. Hatırlatmak gerekir ki; model ile ilgili merak edilen kesin bilgilere, resmi lansman öncesinde ulaşmamız mümkün değil.

“2022 Honda CR-V modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version