Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari’nin 2022 performans SUV’si pist testlerine başlıyor!

Ferrari'nin 2022 performans SUV'si pist testlerine başlıyor! 13

Ferrari, 2022’de performans SUV rekabetine girmeye hazırlanıyor ve casus fotoğraflarla, özel bir test tesisinde test edilen bir prototipi yakalandı.

İlk prototipte olduğu gibi, bu son test aracı, Maserati Levante SUV’dan uyarlanmış bir gövde kabuğuna sahip görünüyor. Ancak bu tasarımın aracın nihai tasarımı olmadığını söylemekte fayda var.

Bununla birlikte, bu modelin Ferrari’yi yeni konfor, iç tasarım ve alan seviyeleri sunmak için ciddi çaba sarf etmiş gibi. Maserati donöründen önemli ölçüde daha alçakta oturan gövde, motorun bulunduğu yerde dolgun bir çıkıntıya sahip daha uzun bir kaputla uyarlandı.

Uzunluk ve konumlandırma, bu şahlanan atın altında büyük kapasiteli bir motorun (muhtemelen bir V12 olduğunu düşündüğümüz) yer aldığını gösteriyor. Kesinlikle, dörtlü egzozlar V12 ile çalışan GTC4 Lusso ve 812 modellerine benziyor.

Hiçbir SUV’ye Benzemeyecek

2022’de çıkacak ve ‘safkan’ olarak çevrilen Purosangue kod adı altında geliştirilecek olan Ferrari SUV, Aston Martin DBX, Bentley gibi farklı konumlandırmalar sayesinde piyasadaki hiçbir performansa veya ultra lüks SUV’ye benzemeyeceğini vaat ediyor.

Dahili olarak ‘175’ olarak da bilinen SUV, geçen yıl duyurulan ve 2023’e kadar piyasaya sürülmesi planlanan 15 yeni Ferrari’den biri olarak biliniyor. Biri ortadan motorlu süper otomobiller için olmak üzere iki farklı model serisi veren iki ısmarlama mimariden inşa edilecekler.

Çok farklı bir konsept ile karşı karşıyayız

Ferrari’nin baş teknik sorumlusu Michael Leiters özel bir röportajda “Bu arabadan hem teknik hem de konsept açısından memnunum ” dedi. “Bir tarafta gerçek bir SUV olan ve SUV müşterilerini satın almaya ikna edecek bir konsept ve paket bulduğumuzu düşünüyorum, ancak diğer tarafta mevcut SUV’lara göre büyük bir konsept farklılığı var.”

Bu konsept, Ferrari’nin (Bentayga ve Urus tarafından kullanılan Volkswagen Touareg ve Audi Q7’den türetilmiş MLB platformu gibi daha geniş bir grupta paylaşılan bir mimarinin aksine), Ferrari’nin ısmarlama bir mimariyi karıştırma becerisine dayanıyor ve bu da sadece arabayı Ferrari ile donatmıyor performans seviyeleri ve dinamik yetenek, aynı zamanda bir SUV için gereken alan, konfor ve kullanıcı dostu kabine ev sahipliği yapmış oluyor.

Ferrari, Purosangue’nin ayrıntılarına sıkı sıkıya bağlı kalsa da, 72 yıllık ünlü tarihinde markayı en radikal yönüne itmenin arkasındaki teori ve zorlukları tartışmaktan mutluluk duyuyor.

Exit mobile version