Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ferrari Purosangue SUV bir kez daha görüntülendi

2022 Ferrari Purosangue SUV bir kez daha görüntülendi 19

Ferrari tarafının ilk SUV modeli, 2022 Ferrari Purosangue kameralara bir kez daha yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model çıktığı vakit Bentley Bentayga, Lamborghini Urus ve Aston Martin DBX rakibi olarak konumlanmayı hedeflemekte. Bu nedenle model Ferrari için oldukça önemli.

Aracın verdiği görsellere baktığımız vakit kamuya açık alanda çekilen görseller bizleri beklemekte. Bununla birlikte modelin daha önce çekilen resimlerine nazaran bazı detaylar bu görsellerde daha belirgin. Model şekillendirilen tamponu ve Ferrari Roma modelinde bulunan farlara sahip görünmekte.

Jant tarafında bizleri 23″ boyutunda jantlar karşılamakta. Bununla birlikte lastik tarafına baktığımızda karbon-seramik frenler göze çarpmakta.

Arka tarafa geldiğimiz vakit ise dört çıkışlı bir egzoz sistemi bizleri karşılamakta. Ayrıca bu egzoz sistemi ile arka tampon oldukça güzel bir şekilde birleştirilmekte.

Bu görseller elbette çok fazla tasarım detayını bizlere sunmasa dahi en azından bizlere modeli çıkmadan yorumlama imkanı sağlamakta. Modelin Roma GT’den bazı tasarım öğelerini ortak kullanmakta olması; bizleri temel tasarım çizgisinin korunacağı düşüncesine itmekte.

2022 Ferrari Purosangue modelinin teknik detayları nasıl olacak ?

Ferrari daha önce modelin Roma GT ile aynı platforma sahip olacağını doğrulamakta idi. Buna ek olarak markanın Baş Teknoloji Sorumlusu Michael Leiters şu cümleleri kullanmakta; “Genel olarak iki mimari ailemiz olacak – ön ve arka motor aileleri. “Modülerlik orada ve özellikle önden motorlu mimaride çok daha fazla model öngörmemiz gerekiyor. Bir 2 + 2’miz var, 4+ var, Purosangue hakkında düşünüyoruz, vb. “

Leiters platformun V6, V8 ve v12 motorlara uyumlu olduğunu da belirtti.

Purosangue modelinin SF-90 Stradale’de bulunan üniteye benzeri bir plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olması da bir başka ihtimal.

Ferrari Pazarlama Direktörü Enrico Galliera; “Dürüst olmak gerekirse, bir V12’yi elektrikli hale getirmek – büyük olasılıkla – ağır ve büyük bir otomobil yaratmak anlamına geliyor. Bu nedenle elektrifikasyon ideal olarak daha küçük motorlarla birleştirilmelidir. Felsefe, gerekli evrimle kullanmak için farklı teknolojilerle hazır olmaya çalışmak. Bu nedenle geniş bir motor yelpazesine sahibiz: V12, V8 ve gelecekte V6.”

Son olarak 2022 Ferrari Purosangue modelinin önümüzdeki yıl resmi olarak görücüye çıkması beklenmekte. Bununla birlikte model 200.000 sterlin üzerinde bir fiyat etiketine sahip olacak.

“Yeni Tesla Semi üretim hattı geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version