Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ferrari F171 süper otomobili kameralara yakalandı

2022 Ferrari F171 süper otomobili kameralara yakalandı 8

Ferrari tarafında McLaren Artura modelinee rakip olarak düşünülen 2022 Ferrari F171 süper otomobili kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Maranello’da bir süredir geliştirilmekte olan ve yöneticiler tarafından referans verilen; altı silindirli bir motoru kullanan ilk model olması muhtemel. Bununla birlikte Ferrari Baş Pazarlama Sorumlusu Enrico Galliera 2019 yılında şu cümleleri kullanmakta idi;

“Felsefe, onları gerekli evrimle kullanmak için farklı teknolojilerle hazır olmaya çalışmaktır”  “Bu yüzden geniş bir motor yelpazemiz var: V12, V8 ve gelecekte V6.”

2022 Ferrari F171 teknik özellikleri

Ferrari tarafı henüz yeni motorun herhangi bir özelliğini açıklamadı. Fakat spekülasyonlar yeni “F171” modelinin süper otomobilinde; elektrik desteğine sahip turbo şarjlı 3.0 litrelik bir ünite yer alması bekleniyor.

Güç değerleri de henüz doğrulanmış değil fakat modelin McLaren ile rekabet edebilmesi için; Ferrari tarafının yeni hibrit sisteminden yaklaşık 670 beygir civarında güç alması gerekiyor. Bununla birlikte bu güç aktarma sistemi SF90 Stradale’den farklı olacak. Fark F171 modelinin ön aksında bir elektrik motoru yer almayacak. Bunun yerine sistem ek torku arka aksa gönderecek.

Modelin kameralara ilk kez yakalanan görüntüsüne baktığımız vakit; F8 Tributo ile aynı eğimli ön cam ve kapı tasarımı dikkatleri çekiyor. Ayrıca Ferrari’nin ortadan motorlu model tasarımı bu modelde de devam ediyor. Bununla birlikte sahte egzoz uçları ve difüzör etrafındaki bazı ayrıntılı kaplamalar gibi bazı ufak tasarım detayları da dikkatleri çekiyor.

2022 Ferrari F171 modeli F8 Tributo modelinden biraz daha küçük görünüyor. Modelin tekerlekleri köşelere daha yakın görünüyor. Bununla birlikte yol tutuşunun da daha iyi seviyede olduğu düşünülüyor.

Marka resmi olarak belirtmese dahi F171 modeli ile resmiyet kazanmazken, önümüzdeki dört yıl içinde piyasaya çıkacak olan iki yeni modeli daha sunmaya hazırlanıyor. Bu modellerden birisi Purosangue SUV, diğerinin ise Lotus Evija ve Tesla Roadster ile rekabet edebilecek ilk saf elektrikli modeli olması bekleniyor.

Son olarak Ferrari tarafının elektrifikasyon stratejisinin temel direkleri üç yeni otomobil olacak. Bununla birlikte Purosangue modelinin F171 için sıralanan aynı hibrit V6 motoru da kullanması ihtimaller arasında yer alıyor.

“2021 Citroen C-Elysee fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version