Site icon Dijital Tekerlek

2022 Dacia Jogger lansman sonrasında Münih’te!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni yedi koltuklu 2022 Dacia Jogger otomobili Münih Otomobil Fuarında ilk kez kamuoyu karşısında. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dacia tarafında bütçe odaklı ilk hibrit model olacak olan yeni Jogger, Münih Otomobil Fuarında kendini gösterdi. Bununla birlikte model markanın değer odaklı otomobil yelpazesini canlandırma ve geliştirme yolunda oldukça önemli bir yere sahip.

2022 Dacia Jogger tasarımı

İlk olarak model 4547 milimetre uzunluğa, 200 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte modelin dingil mesafesi 2889 milimetre uzunluğunda. Model Dokker, Lodgy ve Logan MCV modellerinin yerini almak üzere tasarlandı. Koltukları ile birlikte model iç yaşam alanında oldukça esnek bir kurulumu kullanıcılara sunabiliyor. Ayrıca üç sıra koltuktan oluşan model 60:40 oranında bölünen üç sıralı koltuk yerleşimine sahip.

Üçüncü sıra koltukların açık halde kullanılması halinde model kullanıcılara 160 litrelik bir bagaj hacmi sunabiliyor. Bununla birlikte koltukların kullanılmaması halinde ise bu alan 708 litreye yükselebiliyor.

İç tarafa baktığımız vakit bizleri; 4 hoparlörlü, 8″ boyutunda dokunmatik bir bilgi-eğlence sistemi bizleri bekliyor. Bununla birlikte kullanıcılar modele, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip altı hoparlörlü Media Nav sistemiyle de sahip olabilecek.

2022 Dacia Jogger Teknik özellikleri

Kullanıcılar modele 1.0 litrelik TCe motor ile ulaşabilecek. Bu motor ile birlikte model 100 beygir güce, 200Nm tork değerine sahip. Ayrıca model bu gücünü ise yola 6 vitesli manuel şanzıman aracılığıyla aktarıyor.

Model ECO-G isimli LPG’li ünite ile kullanıcılara sunuluyor. Bu ünite, aynı benzinli motor ile eşleştirilse dahi yakıt tüketimi tarafında daha avantajlı. Model bu seçenek ile 100 kilometrede 7.6 litrelik yakıt tüketimine sahip. Ayrıca model 40 litrelik LPG ve 50 litrelik benzin deposu ile birlikte totalde 1000 kilometrelik yolu tek dolumla alabilecek kapasitede.

2023 yılında piyasaya sürülecek olan ve merakla beklenen hibrit versiyonda; 1.6 litrelik benzinli bir motor ve iki adet elektrikli motor yer alacak. Bununla birlikte model bu kurulum ile birlikte 1.2kWh değerinde pil paketini bünyesinde barındıracak. Ayrıca hibrit modelin bu denli merakla bekleniyor olması “gerçekten uygun fiyatlı olacak mı?” sorusu.

“2022 Opel Astra Türkiye’ye geliyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version