Site icon Dijital Tekerlek

2022 Dacia Duster modeli makyajlandı

2022 Dacia Duster modeli makyajlandı 31

Dacia tarafının oldukça çok tercih edilen 2022 Dacia Duster modeli makyajlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ülkemizde de oldukça çok sevilen Dacia Duster SUV modeli aldığı güncellemeler ile birlikte tanıtıldı. Bununla birlikte modelin aldığı stil değişiklikleri ve teknoloji güncellemelerinin bu yaz sonunda yeni modeller ile kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

Makyajlı 2022 Dacia Duster tasarımı

Modelin tasarım güncellemelerine baktığımız vakit bizleri; yeni bir radyatör ızgarası, Sandero modelinde gördüğümüz Y şeklindeki LED gündüz sürüş farlarına sahip yeni far tasarımı, yeni bir arka spoyler, 16″ veya 17″ boyutunda yeniden tasarlanan alaşımlı jantlar bekliyor.

Dacia tüm bu yeniliklerin modeli eskisine göre biraz daha aerodinamik hale getirdiğini iddia ediyor. Bununla birlikte bazı verimlilik iyileştirmeleri ile modelin CO2 emisyon değeri 5,8 g/km seviyesinde.

Duster modelinin aldığı güncellemeler dışarda olduğu gibi iç kısımda da devam ediyor. Modelin güncellenen iç tarafı ergonomik açıdan ve sahip olduğu görüş açısı bakımından önceki modele göre daha iyi olduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte model yeni döşemelere ve daha ince koltuk başlıklarına sahip. Ayrıca model bünyesinde; bir çift USB soketi, 1.1 litrelik bir saklama kutusu ve ayarlı kol dayamaya alanına sahip.

Model standart olarak kullanıcılara oldukça güzel özellikler sunabiliyor. Bununla birlikte modelin her varyantında; yol bilgisayarı, otomatik uzun fark aktivasyonu ve hız sınırlayıcı yer alıyor. Ayrıca modelin opsiyon listesinde, hız sabitleyici, ısıtmalı ön koltuklar ve anahtarsız gibi özellikler de kullanıcılara model ile birlikte isteğe bağlı olarak sunulabiliyor.

Dacia tarafı model içerisinde iki kademeli destekleyici teknoloji ile donatılan 8″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi tercih etmiş. Media Display olarak adlandırılan sistem; altı adet hoparlörlü bir stereo ses sistemine, DAB radyoya, bluetooth bağlantısına ve bir çift USB soketine sahip. Bu sistem Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile birlikte; Media Nav isimli otomobillere entegre olan bir uydu navigasyon sistemini de kullanıcılara sunabiliyor.

2022 Dacia DusterTeknik özellikleri

Modelin benzinli motor yelpazesi fazla değişmedi. 1.0 litrelik üç silindirli 89 beygir gücünde TCe 90 isimli motor, 1.3 litrelik dört silindirli TCe 130 isimli 128 beygirlik motor seçeneklerine sahip. Bununla birlikte model her iki ünite içinde önden çekişli ve manuel şanzıman ile birlikte sunuluyor.

Modelin benzinli motor seçenekleri tarafında en güçlü modeli TCe 150 isimli motor. Bu motor TCe 130 motoru ile aynı üniteye sahip. Bu modelde önden çekişli fakat yalnızca altı vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor.

Son olarak dizel tarafında ise 2022 Dacia Duster modelinde; 113 beygir gücünde, dört silindirli 1.5 litrelik 1.5 dCi motoru yer alıyor. Bu motor ile birlikte model altı ile manuel şanzımana sahip. Fakat Dacia bu motoru hem önden çekişli hem de dört çekişli olarak satışa sunmayı planlıyor.

“2021 Porsche 911 GTS modeli resmen piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version