Site icon Dijital Tekerlek

2022 Citroen E-C4 Türkiye’de satışa sunulacak!

Uzun yıllardır kompakt hatchback sınıfında oldukça tercih edilen; Citroen C4 modelinin %100 elektrikli 2022 Citroen E-C4 modeli, 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Avrupa pazarında halihazırda satışta bulunan model, segmenti içerisinde oldukça iddialı bir konuma sahip. Bununla birlikte model, ilk altı ayda kompakt elektrikli hatchback sınıfında yüzde sekizlik payıyla birlikte Avrupa pazarında en çok satan üçüncü model oldu. Tamamen elektrikli olan modelin, Avrupa içerisindeki bazı kritik şehirlerde yakaladığı başarılı satış rakamları dikkatlerin modele yoğunlaşmasını sağladı. %28,5 segment payı ile model İspanya’da ikinci, %22 ile Fransa’da üçüncü ve %14,6 oran ile İtalya’da üçüncü sıraya yerleşti.

2022 Citroen E-C4 teknik özellikleri

Mayıs ayında kompakt hatchback sınıfına iddialı bir giriş yapan yeni C4 Türkiye’de satışa sunulmuştu. Bununla birlikte Fransız otomobil üreticisi çok geçmeden elektrikli C4 modelini de ülkemizde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. E-C4, 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Satışa sunulacak modelin güç aktarma organı tarafında; 136 beygir güç üretebilen elektrik motoru mevcut. Bununla birlikte sahip olduğu verimli bataryaları ile model, 350 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Citroen’e özgü Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi modelde standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca Citroën Advanced Comfort ile modelin sürüş konforu da oldukça iyi bir seviyede.

Son olarak 2022 Citroen E-C4 modeli büyük bir merakla bekleniyor. Gerek tasarımı, gerek sundukları ve gerekse fiyatıyla birlikte; modelin segmenti içerisinde başarılı bir konum elde etmesi bekleniyor.

“Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye’de!”

Exit mobile version