Site icon Dijital Tekerlek

2022 Citroen C4 ve e-C4 modelleri güncelleniyor

2022 Citroen C4 ve e-C4 hem tasarım açısından hem de teknik açıdan geliştiriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2022 Citroen C4 ve e-C4 güncellemeleri

Giriş seviyesinde Sense ve Sense Plus donanım paketleri ile sunulan model; açık gri kaplamalı revize edilen jantlara kavuşuyor. Bununla birlikte Shine ve Shine Plus modellerinde artık koyu renkli jantların yerini alan iki tonlu, elmas kesimli, 18″ boyutunda “Aeroblade” alaşımlı jantlar bizleri bekliyor.

Dış renk tarafında Obsidyen Siyahı renk seçeneği seriden kaldırılırken; bu renk yerine Perla Nera Black renk seçeneği opsiyon listesine ekleniyor.

İç tarafta spesifik bir değişiklik göze çarpmıyor. Halen 10″ boyutundaki bilgi-eğlence sistemi ön panelin merkezinde yer alıyor.

Artık Sense donanım paket ile ile model Citroen Smart Pad Support desteğine kavuşuyor. Bununla birlikte bu özellik ile model, ön koltuktaki yolcuların torpido gözünün üzerindeki entegre bir tutucuyu kullanarak cihazlarını ön panele sabitlemelerine imkan sağlayabiliyor.

Güncellemelerin teknik tarafında ise bizleri e-C4 Electric modelinin menzilini arttırmak adına yapılan verimlilik iyileştirmeleri bekliyor. Bununla birlikte model 50kWh değerinde olan pil paketi modelde kullanılmaya devam ediliyor.

2022 Citroen E-C4 teknik özellikleri

Mayıs ayında kompakt hatchback sınıfına iddialı bir giriş yapan yeni C4 Türkiye’de satışa sunulmuştu. Bununla birlikte Fransız otomobil üreticisi çok geçmeden elektrikli C4 modelini de ülkemizde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. E-C4, 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Satışa sunulacak modelin güç aktarma organı tarafında; 136 beygir güç üretebilen elektrik motoru mevcut. Bununla birlikte sahip olduğu verimli bataryaları ile model, 350 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Citroen’e özgü Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi modelde standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca Citroën Advanced Comfort ile modelin sürüş konforu da oldukça iyi bir seviyede.

Son olarak Fransız otomobil üreticisi tarafından makyajlanan modellerin, kullanıcılara iyi bir sürüş deneyimi sunması hedefleniyor.

“2023 Honda Civic Type R bilgisayar ortamında kamuflajından kurtuldu”

Exit mobile version