Site icon Dijital Tekerlek

2022 Citroen C3 Aircross Rip Curl ile sörfe gitmeye hazır mısınız?

2022 Citroen C3 Aircross modeli için duyurulan “Rip Curl” donanım seviyesi dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroen ve Avustralyalı Rip Curl firmalarının işbirliği ile geliştirilen yeni donanım seviyesi, 2020 yılında tanıtılan Berlingo Rip Curl modelinin ardından yaşanan 2 yıllık bekleyişin ardından tanıtıldı. Rip Curl tarafının sörf malzemelerini kullanıcılara ulaştıran bir şirket olduğunu belirtirken; Citroen tarafının bu süreçte doğru tarafla işbirliği içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte sörf tahtası ve bazı detaylar ile öne çıkan Rip Curl donanım paketinin seride bulunan diğer donanım paketlerinden ayrışan birçok farklı özelliğe sahip olduğunu da söylemek gerekiyor.

2022 Citroen C3 Aircross Rip Curl tasarımı

Dış tasarıma baktığımızda 17″ boyutunda alaşımlı siyah jantlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte dört mevsimlik lastikler ile kullanıcılara ulaştırılan modelde; mavi ön koruma plakaları ve kapı aynaları ile sonuçlanan “Eloksallı Mavi” renk paketi mevcut. Ayrıca Rip Curl çıkartmaları da dış kısımda noktalı olarak detaylandırılıyor.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanına baktığımızda, Citroen tarafının oldukça konforlu olan gelişmiş koltukları, gösterge panelleri, hava menfezleri ve boydan boya mavi olan orta konsol bizleri bekliyor. Bu sayede dış taraftaki mavi detaylar iç tarafa da aktarılabiliyor. Bununla birlikte modelde elektrikli güneşlik, renkli head-up display, gelişmiş ses sistemi ve panoramik bir sunroof mevcut.

2022 Citroen C3 Aircross Rip Curl teknik özellikleri

C3 Aircross Rip Curl modelinde markanın yokuş iniş destekli “Gelişmiş Kavrama Kontrolü” sistemi sayesinde, sörf için en iyi plajın aranması süreci kolaylaştırılabiliyor. Bununla birlikte donanım seviyesinde üç farklı motor seçeneği mevcut; 1.2 litrelik Puretech motor seçeneği 108 ve 128 beygir olmak üzere iki farklı güç çıktısını yola manuel şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. 1.5 litrelik BlueHDi dizel motor ise altı ileri otomatik şanzıman ile beraber 108 beygir güce sahip.

Son olarak özel donanım paketinin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağına ilişkin herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Exit mobile version