Site icon Dijital Tekerlek

2022 Cenevre Otomobil Fuarı bir kez daha ertelendi

Avrupa’nın en büyük otomobil fuarı, 2022 Cenevre Otomobil Fuarı bir kez daha ertelenmek zorunda kaldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Art arda iki senedir ertelenen Cenevre Otomobil Fuarı bir kez daha erteleniyor. Bununla birlikte merakla bekleyişte sona ermiş oldu. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Münih Otomobil Fuarının ardından düzenlenmesi beklenen fuar beklentilere maalesef cevap veremiyor. Fuarın, “COVID-19 salgınıyla ilgili sektör genelindeki sorunlar” nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Büyük fuarın 2023 yılında gerçekleşmesi planlanıyor. Fakat pandemi durumunun kötüleşmesi halinde bir iptal kararı daha bizleri bekliyor olabilir. Bu nedenle fuarın yapılıp yapılmayacağı ile ilgili herhangi kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

2022 Cenevre Otomobil Fuarı ile ilgili gelen açıklamalar

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı CEO’su Sandro Mesquita konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Birçok katılımcı, COVID-19 pandemisinin neden olduğu belirsizliklerin GIMS 2022 için kesin bir taahhütte bulunmalarını imkansız hale getirdiğini belirtti.”

“Bunun üzerine, mevcut yarı iletken kıtlığının otomobil üreticileri üzerindeki olumsuz etkisi var. Çip krizinin, OEM’ler için olumsuz mali sonuçlarla gelecek yıla iyi bir şekilde sürüklenmesi muhtemel. Bu belirsiz zamanlarda, birçok marka bu nedenle yapamıyor. dört aydan biraz daha uzun bir süre içinde gerçekleşecek olan bir ticaret fuarına katılma taahhüdü vermek Tüm faktörler göz önüne alındığında, fuarın ertelenmesinin ve iptal edilmemesi için bir an önce duyurulmasının gerekli olduğu ortaya çıktı.”

Comité permanent du Salon international de l’automobile Başkanı Maurice Turrettini ise şu cümleleri kullandı;

 “2022’de Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nı yeniden etkinleştirmek için çok çabaladık ve her şeyi denedik.”

“Tüm çabalarımıza rağmen gerçeklerle ve gerçeklerle yüzleşmek zorundayız: Pandemi durumu kontrol altında değil ve GIMS gibi büyük bir salon etkinliği için büyük bir tehdit oluşturuyor.”

“Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 2023’te her zamankinden daha güçlü bir şekilde geri dönecek.”

“Otomobilinizin doktoru olabileceğiniz 10 öneri”

Exit mobile version