Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW M3 ve M4, dört tekerlekten çekişli xDrive seçeneklerine sahip

2022 BMW M3 ve M4, dört tekerlekten çekişli xDrive seçeneklerine sahip 21

BMW M3 ve M4 modellerine dört tekerlekten çekiş sistemini eklemekten çekinmedi. Nihayet, şirketin M xDrive ile Competition modellerini tanıtmasıyla gerçekleşti.

BMW M3 ve M4 modelleri 503 beygir ve 650 Nm tork üreten çift turbo 3.0 litrelik altı silindirli motorlar ile donatılmış. Sekiz iler otomatik vites ile desteklenen modeller, BMW M’e özgü dört tekerlekten çekiş ile sunulacak.

Sistem ön ve arka tekerlekler arasında torku sorunsuzca dağıtabiliyor. Ayrıca BMW M mühendislerinin geliştirdiği diferansiyel, arka tekerlekler arasında da torku dağıtabiliyor. Bu şekilde BMW, daha dinamik bir sürüş vaat ediyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi üç farklı moda sahiptir ve varsayılan ayar arkadan çekişlidir. 4WD Sport, geriye doğru daha da fazla tork gönderirken, 2WD modu, yalnızca ara sıra dört tekerlekten çekişe ihtiyaç duyan sürücüler için otomobillerde yer alacak.

Tabii ki, BMW sadece dört tekerlekten çekiş sistemini devreye almakla kalmadı. Buna ek olarak otomobilleri, yeniden tasarlanmış çift mafsallı bir yaylı ön aks ve yeniden ayarlanmış bir direksiyon oranı ile donattılar. BMW, bu değişikliklerin “hem mevcut saf arkadan çekişli varyantların hem de yeni M xDrive kardeşlerinin, mühendislikten ödün vermeyen, M direksiyon özellikleriyle öne çıkmasını sağladığını söyledi.

Öne çıkan diğer özellikler arasında, geliştirilmiş bir motor yağı besleme sistemi ve Dinamik Denge Kontrolü sistemiyle birlikte çalışan M’e özgü çekiş kontrol sistemi yer alıyor. Modeller ayrıca Jet Black kaplamalı 19 ve 20 inç dövme jantlara sahiptir.

Dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde, her iki model de 0-100 km/s hıza 3,4 saniyede çıkabiliyor. Bu, onları arkadan çekişli muadillerinden 0,4 saniye daha hızlı yapar. Modellerin maksimum hızları da 290 km/s olarak sınırlandırılıyor.

2021 BMW 4 Serisi ile resmi olarak tanıştık!

Exit mobile version