Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW iX1 elektrikli SUV modeli görüntülendi

2022 BMW iX1 elektrikli SUV modeli görüntülendi 10

2022 BMW iX1 modelinin önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW 2022 yılında satışa çıkmadan önce ilk kez görüntülenen; tamamen elektrikli iX1 varyantı ile sunulacak olan X1 modelinin yeni neslini hazırlamakta.

Model sadece yanmalı motorlu X1 SUV modellerine alternatif olarak gelmeyecek. Model Volvo XC40 P8 Recharge ve Mercedes EQA gibi modelleri; direkt rakip olarak karşısına almaya hazır.

Şuan satışta bulunan X1 modeli 2019 yılında aldığı makyaj ile yoluna devam etmekte idi. Bununla birlikte çıkacak olan elektrikli iX1 modeli; yeni nesil X1 ailesi içersinde yer alması sonucu çıkarılabilmekte. 2022 BMW iX1 için herhangi bir spesifikasyon henüz onaylanmış değil. akat modelin yeni X1 modelinde yer alan UKL platformunun geliştirilmiş versiyonu üzerine inşa edilmesi beklenmekte.

BMW elektrikli modeller ile ilgili neler planlamakta ?

BMW daha önce de MINI Elektrikli modelleri destekleyen bir versiyon geliştirmeyi başarmıştı. Bununla birlikte marka için bu yeni iş çokta zor görülmemekte. Model gerekirse 282 beygir güce erişim ve EV menzili tarafında 320 kilometreyi aşan bir pil teknolojisine ulaşmaya hazır.

Yeni X1 ile marka; seçim gücü stratejisi ile ürün gamını genişletip daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflemekte. Bununla birlikte markanın plug-in hibrit bir modeli de sunma ihtimalinin bir hayli yükseltmekte.

2022 BMW iX tasarımı

BMW elektrikli SUV modelleri için yeni bir yüz arayışı içerisinde. Bununla birlikte modelin tamponları iX3 modelinin tamponlarına oldukça çok benzetilmekte.

Modelde yer alan alaşımlı jantlar ve elektrikli olduğunu belirten rozetler modele farklı bir hava katmakta.

Son olarak markanın elektrikli filosunu genişletme hamlesi karbon ayak izini küçültme adına oldukça önemli bir adım. Bununla birlikte BMW, 2030 yılına kadar emisyon değerlerini 2019 yılına göre yüzde 20 oranında azaltmayı hedeflemekte.

“2021 BMW 2 Serisi fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version