Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW i7 modelinin görüntüleri yayınlandı

Merakla beklenen lansman öncesinde, 2022 BMW i7 modeli kış testlerindeki görüntüleri paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafında elektrikli EQS modelinin ardından gözler BMW tarafına çevrildi. Bununla birlikte birkaç ay sonra yenilenen 7 Serisi ile i7 modelinin de geleceğini duyuran marka; elektrikli modele ilişkin ilk resmi görselleri kamuoyu ile paylaştı.

BMW Grubunun İsveç’in Arjeplog kentinde gerçekleştirilen kış testlerinde i7 modeli kamuflajı ile gözler önüne serildi. Bununla birlikte marka, yeni 7 Serisi ile kullanıcılara dizel, benzinli, plug-in hibrit ve elektrikli güç aktarma seçenekleri ile “Power of Choice” stratejisini benimsiyor.

2022 BMW i7 detayları

Modelin genel tasarım itibariyle 7 Serisinin ile büyük ölçüde benzer bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte resmi olarak paylaşılan görüntülere baktığımız vakit; gövde ile aynı hizada olan yeni kapı kolu tasarımları dikkatleri çekiyor. Arka çamurlukta bulunan şarj portunun konumu da direkt olarak görülebiliyor.

Elektrikli 7 Serisinin, iX elektrikli SUV modelinde gördüğümüz beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip olacağı doğrulandı. Test edilen koşullara bakıldığında muhtemelen sıcaklık kontrol sistemi üzerine bir test yapılıyor olma ihtimali oldukça yüksek. Ayrıca kaygan zeminin sağladığı ortam ile enerji geri kazanım sisteminin test ediliyor olması da oldukça muhtemel.

Son olarak 2022 BMW i7 modelinin 2022 yılının ikinci yarısında tanıtılacağı özellikle belirtiliyor. Satışların ise 2022 yılının sonlarında veya 2023 yılının başında başlaması bekleniyor.

“Tekerlekli Sohbetler: Koray Tüzmen”

Exit mobile version