Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW i7 bilgisayar ortamında kamuflajından kurtuldu

Büyük bir merakla beklenen 2022 BMW i7 modeli ile ilgili her geçen gün yeni detaylar belli oluyor. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Autoexpress tarafından özel olarak yayınlanan görseller sayesinde, hayal edilen i7 modelini kamuflajsız olarak belki de ilk kez görebiliyoruz. Mercedes-Benz EQS modelinin en büyük rakibi olması beklenen model; yıllardır süren Mercedes-Benz S-Serisi ve BMW 7 Serisi arasındaki rekabeti geleceğe taşıyor.

2022 BMW i7 tasarımı

Modelin ilk dikkat çeken noktası belki de böbrek tasarımları. Alman otomobil üreticisinin güncellenen böbrek tasarımlarına sahip olan model, ön taraftan iX modelini anımsatıyor. Bununla birlikte i7, yanmalı yakıt tüketen 7 Serisi gibi standart ve uzun versiyonlara sahip olacak. Ayrıca bu gördüğümüz tasarımın i7 versiyonu ile tüm 7 Serisini de kapsaması oldukça muhtemel.

Arka tarafa baktığımız vakit güncel BMW modellerinde gördüğümüz tasarımın oldukça genişletilen varyantı bizleri bekliyor. Bununla birlikte yeniden şekillenen bagaj kapağı ve daha ince olan arka farları ile bütün bir görünüme sahip olan model daha geleneksel bir görünüme sahip. Ayrıca elektrikli olduğu halde sportifliği de yakalamak için; arka tarafa yerleştirilen çift çıkışlı egzoz sistemi difüzör ile oldukça güzel görünüyor. Bu görsellerin BMW tarafından resmi olarak paylaşılmadığını da özellikle belirtmek gerekiyor.

2022 BMW i7 teknik özellikleri

BMW, hibrit motorlu 7 Serisi veya saf elektrikli i7 modeli için; henüz herhangi bir teknik özellik açıklanmadı. Fakat ikinci otomobilin EV rakiplerine ayak uydurabilmesi için en az 480 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

Menzil ve güç gibi teknik açıdan BMW tarafının amiral gemisi olan modelin; bu verilere ulaşılabilir bir model olması gerekiyor. Çünkü modelin rakipleri oldukça iddialı. Bununla birlikte i7 modelinde iX3 SUV modelinde gördüğümüz beşinci nesil eDrive teknolojisi yer alacak. Bu sistem ile birlikte model elektrik motorunu, şanzımanı ve ilgili elektronik aksamları tek bir cıvatalı ünite içerisinde gruplayarak sistemin toplam kütlesini ve boyutunu azaltarak üretim sürelerini önemli ölçüde hızlandıracak.

Marka beşinci nesil eDrive sistemini ve 80 kWh pilini de kullanan BMW i4 modeli tam şarj ile birlikte 590 kilometre yol alabiliyor. Bununla birlikte elektrikli 7 Serisinin 523 beygir çift motorlu güç aktarma organına sahip olması bekleniyor. Bu kurulum ile birlikte uzun sedanın aksları arasında oluşacak ekstra boşluğun; pil paketleri ile doldurulması halinde model i4 modelinden daha uzun menzile sahip olabilir.

Son olarak yanmalı motora sahip versiyonlar için ise herhangi bir ayrıntı paylaşılmazken; yeni 7 Serisinin hibrit güç aktarma organlarına sahip olması şimdiden onaylandı.

“2022 Lexus ES modeli makyajlandı!”

Exit mobile version