Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW 7 Serisi Nurburgring’de test edildi

2022 BMW 7 Serisi Nurburgring'de test edildi 14

2022 BMW 7 Serisi son aşamalarında Nurburgring’de test edilirken görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafının amiral gemisi kategorisindeki 7 Serisi markanın yeni cesur tasarım diliyle birlikte çeşitli hibrit ve elektrikli güç aktarma organları ile önümüzdeki sene bayilerde yerini almayı planlıyor.

Yeni BMW 7 Serisi küçülen pazara girerken bir kez daha rakipler yıllardır olduğu gibi; Mercedes S serisi, Audi A8 gibi diğer amiral gemileri. Bununla birlikte markanın, model için elektrikli eşdeğeri olarak görülen; EQS modeline karşılık elektrikli bir model çıkartması da bekleniyor. Fakat marka henüz yeni 7 Serisi ve i7 modeli için herhangi bir teknik veri yayınlamadı.

BMW tarafının amiral gemisi elektrikli modelinde eDrive sisteminin kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte eDrive sistemini 80 kWh değerinde ki batarya ile i4 modelinde görmüştük. Bu sistem modele 523 beygir güç sunabilmekteydi. İ7 modelinde de aynı çift motorlu güç aktarım mekanizmasının kullanılması bekleniyor.

BMW tarafında 7 Serisi için yanmalı motor seçenekleri de devam ediyor. Bununla birlikte alıcılar modele ek olarak; 48 volt yarı hibrit veya plug-in hibrit teknolojisine sahip dizel veya benzinli motor seçeneklerine de sahip olacak.

2022 BMW 7 Serisi tasarımı

Modelin kamuflajlı görsellerine baktığımız vakit; model temel stil özelliklerini taşımaya devam ediyor. Bununla birlikte modelin ön ucu BMW tarafında hiç bir modele benzetilemiyor. Modelin böbrek ızgaraları eski modele göre daha küçük görünüyor. Ayrıca model aerodinamik burun ve alçak farları ile BMW’nin en yeni saf elektrikli modeli olan iX modeline atıfta bulunmakta.

Arka tarafa geldiğimiz vakit bizleri daha geleneksel bir tasarım bekliyor. Modelin arka tarafında tek büyük değişiklik biraz daha uzun bir bagaj kapağı ve yeniden şekillendirilen tampon görülüyor. Bununla birlikte modelin mevcut model gibi “Long” ve “Short” versiyonları ile sunulması bekleniyor.

Modelin iç tarafta yüksek ihtimalle X8 SUV modeli ile oldukça benzer bir teknoloji ile sunulması bekleniyor. Bununa birlikte model ön tarafta 12.3″ boyutunda bir bilgi-eğlence sistemine sahip.

Son olarak BMW geçtiğimiz günlerde BMW Group’un (MINI ve Rolls Royce dahil) 2023 yılına kadar; pazara 25 elektrikli modeli sunma planını doğruladı. Ayrıca bu modellerin yarısından fazlası tamamen elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanacak.

“Yeni Range Rover Evoque P300 HST piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version