Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW 7 Serisi elektrikli motorla görüntülendi

2022 BMW 7 Serisi elektrikli motorla görüntülendi 20

AutoExpress’in haberine göre 2022 BMW 7 Serisi lüks sedan testlerinde saf elektrikli bir güç aktarım mekanizmasına sahip olduğunu görüldü. fotoğraflardaki yoğun kamuflaja rağmen, yeni 7 Serisi’nin aynı zamanda BMW’nin cesur yeni stil dilini ve markanın en son iç teknolojisini de kullanacağını bariz görebiliyoruz.

Yedinci nesil BMW 7 Serisi’nin önümüzdeki yıl galerilere ulaşması bekleniyor ve doğrudan tek rakibi, bu yılın ilerleyen günlerinde piyasaya çıkması planlanan tamamen elektrikli yeni Mercedes EQS olacak.

Bu casus fotoğrafları, yeni otomobilin stiline dair ön fikir veriyor. Ön kısım, BMW’nin normal standartlarından çok daha farklı – böbrekler ızgaraları eski modele göre küçülürken, aerodinamik burun ve alçak farlar BMW’nin en yeni elektrikli modeli olan BMW iX’i referans almış gibi görünüyor.

Arabanın arkası biraz daha geleneksel detaylandırılmış, tek büyük değişiklik biraz daha uzun bir bagaj kapağı ve yeniden şekillendirilmiş tamponlar. Mevcut model gibi, yeni 7 Serisi de kısa veya uzun aksvmesafeli gövde stillerinde sunulursa mükemmel bir kombinasyon olabilir.

İçeride, BMW’nin yeni amiral gemisi sedanında büyük olasılıkla X8 SUV için tasarlanan aynı teknolojiye sahip olacak. Bu, önde çift 12,3 inç ekran, biri bilgi-eğlence sistemi ve diğeri de resimlerimizde görebileceğiniz enstrümanlar için olduğu anlamına geliyor.

Elektrikli 7 Serisi, bir varyantı iX3 SUV’da da görünen BMW’nin beşinci nesil eDrive teknolojisiyle güçlendirilecek. Sistem, elektrik motorunu, şanzımanı ve ilgili elektroniği tek bir cıvatalı ünite halinde gruplandırıyor, bu da elektrikli otomobil sisteminin genel kütlesini ve boyutunu azaltırken üretim sürelerini önemli ölçüde hızlandırıyor.

Teknik özellikler henüz açıklanmadı, ancak rakiplerine ayak uydurmak için elektrikli 7 serisinin en az 300 mil (en az 480 km) menzil sunması gerekecek. Tesla’nın kısa süre önce piyasaya sürülen Model S Plaid’i 390 millik (627 km) bir menzile sahipken, Audi e-tron GT’nin maksimum 298 (479) mil menzili var.

2022 BMW 7 Serisi için yanmalı motor seçenekleri de devam edecek – EV versiyonu, mevcut dört farklı sürüş teknolojisinden sadece biri olacak. BMW 7 Serisi ayrıca , 48 volt yarı hibrit teknolojisine sahip dizel veya benzinli motorlara, bir plug-in hibrit model veya tam pille çalışan seçeneklere de sahip.

BMW geçtiğimiz günlerde BMW Group’un (MINI ve Rolls Royce dahil) 2023 yılına kadar pazara 25 elektrikli araç getireceğini doğruladı ve bunların yarısından fazlası tamamen elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanacak. Firma, hareketin tüm serisinin ortalama emisyonlarını üçte birinden fazla azaltacağını umuyor.

Alman markası, yeni nesil filosunu saf elektrikli, takılabilir hibrit ve yanmalı motorlu sürüşü destekleyen esnek platformlar üzerinde inşa ederek bu planı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Exit mobile version