Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW 7 Serisi daha az kamuflaj ile görüntülendi

2022 BMW 7 Serisi daha az kamuflaj ile görüntülendi 18

Yedinci nesil 2022 BMW 7 Serisi karmaşık tasarım detayları ve daha az kamuflaj ile bir kez daha görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafının yeni amiral gemisi limuzin modeli; cesur yeni bir stil dili, bir dizi hibrit ve saf elektrikli güç aktarma organları ile gelecek yıl showroomlar da yerini almaya hazırlanıyor. Bununla birlikte her geçen gün daralan bir pazara girmeye hazırlanıyor. Jaguar saf elektrikli XJ modelinden vazgeçmesinin ardından; modelin en büyük rakibi yeni Mercedes S-Serisi ve onun EV eşdeğeri EQS modeli olacak.

En yeni 7 Serisi modelin ön ayırıcısının etrafında biraz daha az kamuflaj giriyor. Bununla birlikte sedan alt girişindeki yeni kanatlar ilk bakış bizleri bekliyor. BMW tarafının yeni alçaltılmış farları modelde biraz daha az gizlenmiş durumda.

Arabanın geri kalanı hala yoğun bir şekilde maskelenmekte. Bununla birlikte arka uçta duran arka lambalar ve tamponda ekstra kaplama mevcut. Ayrıca plakanın altında yer alan difüzör benzeri kıvrımlar ve dört çıkışlı egzoz gibi detaylar; kamuflaja rağmen görülebiliyor.

2022 BMW 7 Serisi teknik detayları belli mi?

BMW, hibrit motorlu 7 Serisi veya saf elektrikli i7 modeli için; henüz herhangi bir teknik özellik açıklanmadı. Fakat ikinci otomobilin EV rakiplerine ayak uydurabilmesi için en az 480 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

Menzil ve güç gibi teknik açıdan BMW tarafının amiral gemisi olan modelin; bu verilere ulaşılabilir bir model olması gerekiyor. Çünkü modelin rakipleri oldukça iddialı. Bununla birlikte i7 modelinde iX3 SUV modelinde gördüğümüz beşinci nesil eDrive teknolojisi yer alacak. Bu sistem ile birlikte model elektrik motorunu, şanzımanı ve ilgili elektronik aksamları tek bir cıvatalı ünite içerisinde gruplayarak sistemin toplam kütlesini ve boyutunu azaltarak üretim sürelerini önemli ölçüde hızlandıracak.

Marka beşinci nesil eDrive sistemini ve 80 kWh pilini de kullanan BMW i4 modeli tam şarj ile birlikte 590 kilometre yol alabiliyor. Bununla birlikte elektrikli 7 Serisinin 523 beygir çift motorlu güç aktarma organına sahip olması bekleniyor. Bu kurulum ile birlikte uzun sedanın aksları arasında oluşacak ekstra boşluğun; pil paketleri ile doldurulması halinde model i4 modelinden daha uzun menzile sahip olabilir.

2022 BMW 7 Serisi elbette yanmalı motor seçenekleri de devam edecek. EV versiyonu mevcut dört farklı sürüş teknolojisinden yalnızca birisi olacak. Alıcılar tam pille çalışan seçeneğe ek olarak; 48 voltluk yarı hibrit veya plug-in hibrit teknolojili dizel veya benzinli motor seçeneklerine de sahip olacak.

İç yaşam alanı nasıl olacak?

İçeride BMW tarafının yeni amiral gemisi sedanı muhtemelen; X8 SUV için tasarlanan aynı teknolojiye sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte bu kurulum model ön tarafta 12.3″ boyutunda ekran anlamına geliyor.

Son olarak modelin ne zaman resmi olarak tanıtılacağı henüz resmi olarak duyurulmadı. Bununla birlikte BMW sevenler modeli büyük bir merak ile bekliyor.

“Porsche PCM 6.0 sistemi resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version