Site icon Dijital Tekerlek

2022 BMW 2 Serisi Coupe modeli tanıtıldı

2022 BMW 2 Serisi Coupe modeli tanıtıldı 31

BMW tarafında merakla beklenen 2022 BMW 2 Serisi Coupe modeli Goodwood festivalinden önce resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarihine baktığımız vakit; küçük coupe modellerin marka için önemini görebiliriz. Bununla birlikte bu segment için günümüzdeki temsilci konumunda bulunan; 2 Serisi Coupe modeli, BMW severleri için ayrı bir yere sahip.

2022 BMW 2 Serisi Coupe tasarımı

Modelin LED farlarına baktığımızda markanın diğer modellerinin aksine tek mercekli olarak tasarlanmış. Bununla birlikte farlar bir nebze daha küçük görünüyor.

Farklı donanım seviyelerinde farklı tasarım detaylarına sahip olan model eski 2 Serisine göre; 105 milimetre daha uzun ve 28 milimetre yere daha yakın. Ayrıca modelin genişliği de önceki nesle göre bir nebze arttırılmış vaziyette. Jant tarafında model 17″ ila 20″ boyutunda değişen seçenekler ile kullanıcılara sunuluyor.

Arka tarafa doğru geldiğimiz vakit; eski modele göre aşağıya konumlandırılan LED stoplar bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin arka tarafında bagaj kapağı ile bütün olan bir spoyler de bulunuyor. Ayrıca model sahip olduğu çift çıkışlı egzozu sayesinde daha agresif bir görünüme kavuşuyor.

İç dizayn nasıl?

İç tarafa geldiğimiz vakit yeni nesil BMW iç dizaynı bizleri bekliyor. Üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve fiziksel düğmeler modelde bulunuyor. Bununla birlikte model arka tarafta; 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklara sahip. Ayrıca model eski modelden 20 litre fazla olan 390 litrelik bir bagaj kapasitesine de sahip.

2022 BMW 2 Serisi Coupe teknik özellikleri

Model 3 farklı motor seçeneği ile birlikte sunulacak. Bununla birlikte 220i modelinde 2.0 litrelik 184 beygir güce, 300Nm tork değerine sahip motor kullanılıyor. 2.0 litrelik dizel motor ile sunulan 220d modeli 190 beygir güce, 400Nm tork değerine sahip. Ayrıca bu seçenek ile birlikte 48 Volt hafif hibrit sistem standart olarak sunuluyor.

M240i modeli ile birlikte 3.0 litrelik hacimli bir motor sunuluyor. Bu motor ile birlikte model, 374 beygir güce 500Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.3 saniye. Bu seçenek ile birlikte dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulsa dahi, benzinli ve dizel model arkadan çekişli olarak sunulacak. Ayrıca belirtmek gerekir ki Türkiye gibi motor hacmine göre vergi yapılandırmasına sahip olan ülkeler için daha küçük bir motor seçeneğinin model ile birlikte sunulması muhtemel.

Son olarak şanzıman tarafında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile bütün modellerde standart olarak sunulacak.

“Yeni BMW 5 Serisi EV ve PHEV modelleri görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version