Site icon Dijital Tekerlek

2022 Audi RS3 performansıyla göz dolduruyor

2022 Audi RS3 performansıyla göz dolduruyor 15

Önceki nesline hem tasarım hem de performansıyla fark atan 2022 model Audi RS3 tanıtıldı. Alman otomotiv devinin performans odaklı aracı, yeniliklerle karşımıza çıktı. Göz dolduran otomobille ilgili tüm detayları haberimizde sizin için derledik.

Yeni Audi RS3 daha önceki nesillerinde olduğu gibi hem beş kapılı hatchback, hem de sedan gövde tasarımıyla birlikte karşımıza çıkacak.

2022 Audi RS3 teknik özellikleri neler?

Yeni Audi RS3, bir önceki versiyonuna göre güçlendirilmiş teknik özelliklere sahip. Otomobilde yine önceki versiyonunda da bulunan turbo şarjlı 2.5 litre beş silindirli motor kullanılacak. Bu motorla birlikte araç, 394 beygir güç ve 500 Nm tork üretme kapasitesine sahip olacak. Ancak bu değerler Avrupa pazarındaki Audi RS3’ler için geçerli olacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülecek olan 2022 Audi RS3 modelleri 401 beygir güçle birlikte üretilecek.

Yapılan iyileştirmelerle birlikte Audi RS3, 0’dan 100 kilometre hıza 3.8 saniyede çıkıyor. Otomobilin standart paketinde maksimum hız değeri ise 250 km/s olarak belirlendi. Ancak otomobilin daha performanslı RS Dynamic paketi ile bu değer 290 km/s hıza kadar çıkma imkanına sahip.

Bunların yanı sıra otomobil, özel amortisörler ve valflere sahip spor bir süspansiyona sahip olması sebebiyle büyük bir avantaj sağlıyor. Böylelikle aracın tepkisi iyileşmiş oluyor ve performans düşüşünün önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca araç, yol koşullarına, sürücü taleplerine ve sürüş modu ayarlarına göre -ayarlanabilen aktif amortisörlere sahip. Yeni Audi RS3’ün sahip olduğu yedi moddan biri olan ‘RS Torque Rear‘ moduyla birlikte otomobil, tüm gücü arka tekerleklerden yalnızca birine iletiyor. Bunun sayesinde otomobil, drift yapabilme imkanına sahip oluyor.

Yeni Audi RS3, performansı kadar tasarımıyla da oldukça iddialı

2022 Audi RS3, agresif görünümüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Otomobilin ön kısmında baskın olan ızgara, diğer RS modellerinde olduğu gibi altıgen şekilli boşluklara sahip. Ek olarak siyah renkli çerçeveler aracın görüntüsünü daha dikkat çekici hale getiriyor. Matris LED farların ana hatları önceki nesle göre çok değişmese de RS3’e özel desende karşılama ışıkları tasarımında farklılık yaratmış durumda. Ayrıca ön tamponun her iki yanında bulunan fonksiyonel hava girişleri daha da sportif görünmesini sağlamış.

Aracın yan kısmında ise, yeniden tasarlanan siyah yan etekler, 10 kollu Y tasarımlı yeni 19 inç alaşım jantlarla birlikte RS 3’e fazladan bir agresif duruş kazandırıyor.

Otomobilin arka kısmına göz attığımızda ise, bizleri ön tamponla aynı altıgen örgüye sahip olan havalandırmalı bir arka tampon ve bagaj kapağında yer alan ince bir tavan spoyleri karşılıyor. Kıvrılmış LED arka lambaların aracın kilitleme ve kilit açma sonrasında kendine has bir animasyonu bulunuyor . Audi RS imzalı çift oval egzoz çıkışları, parlak siyah arka difüzörün her iki tarafında yer almakta.

RS3’ün iç mekanına göz attığımızda bizleri oldukça sportif bir tasarım karşılıyor. Karbon fiber gösterge paneli kaplaması, spor koltuklar, 12,3 inç özel grafiklere sahip gösterge ekranı ve onun hemen yanında 10,1 inç dokunmatik ekran yer alıyor.  Ayrıca farklı renklerde tercih edilebilen havalandırma ızgarası süslemeleri ve RS logosuna sahip direksiyon simidi de dikkat çekiyor. Saat 12 konumu işaretlenebilen direksiyon simidi deri veya Alcantara olarak tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra eski nesil RS3’te bulunmayan head-up display de kullanılıyor.

Yeni Audi RS 3, ilk olarak bu Ağustos ayında Avrupa’da sipariş edilebilecek. İlk teslimatlar sonbaharda yapılmaya başlanacak. Almanya merkezli başlangıç fiyatı ise hatchback modeli için üzerinden 60 bin euro olacak. Sedan gövde tipi içinse bu fiyat etiketi 62 bin euro olarak belirlendi. Sedan ve hatchback modelleri Avrupa’da bulunurken, ABD’de sadece sedan model satışa çıkacak. ABD pazarı için ise fiyatlandırma henüz açıklanmadı.

Exit mobile version