Site icon Dijital Tekerlek

2022 Audi e-tron GT modeli ve RS versiyonu ile bizlerle

2022 Audi e-tron GT modeli ve RS versiyonu ile bizlerle 31

Audi tarafından Porsche Taycan modeline rakip 2022 Audi e-tron GT bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi e-tron GT elbette Audi tarafının ilk elektrikli otomobili değil fakat oldukça iddialı bir modeli. Model platform tarafında Porsche Taycan modelinde de kullanılan J1 platformunu kullanmakta. Bu sayede Taycan modelinin başarısını düşündüğümüz vakit temellerinin ortak olması oldukça iyi bir haber.

Modelin iki farklı çeşidi olacak bunlar; e-tron GT quattro ve RS e-tron GT. Ayrıca belirtmek gerekir ki RS amblemine sahip olacak ilk elektrikli Audi modeli olma özelliğine de sahip. İki modelde 4 çeker çekiş sistemine, iki uçta da yer alan elektrikli motora sahip. Ayrıca modelin Taycan modeliyle bir diğer ortak parçası ise iki vitesli şanzımanı. Bununla birlikte iki Audi modelinin de pil tarafında kapasitesi 93 kWh.

2022 Audi e-tron GT teknik özellikleri

Model 469 beygir güce ve 630 Nm tork değerine sahip. RS varyantı ise 590 beygir güce, 830 Nm tork değerine sahip. e-tron GT quattro modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.1 saniye. RS e-tron GT modelinin ise hızlanma süresi 3.3 saniye. Bununla birlikte menzil tarafına göz atarsak; Quattro modelinin 487 kilometre , RS modelinin ise 471 kilometre gibi bir menzile sahip. Ayrıca modellerde 270 kW’a kadar DC şarjın mümkün olduğunu da hatırlatmak gerek. Bagaj alanı olarak ise modellerde 405 litre arka, 85 litre kapasitesinde de ön bagaj kapasitesi mevcut.

Altında alüminyum çift salıncaklı süspansiyon sistemine sahip olan modeller sportif sürüş ile konforu birlikte sunabilmekte. Ayrıca elektronik olarak kontrol edilen amortisörler, kilitli bir arka diferansiyel ve 10 pistonlu kaliperli çelik frenlere sahip. Fakat RS modelleri adına yükseltilmiş tungsten karbür kaplamalı fren diskleri, uyarlanabilir havalı süspansiyon ve daha sofistike bir kilitli arka diferansiyel mevcut. Jant tarafında standart olarak 19 ” alaşımlı jantlar mevcut. Ancak 20″-21″ jant seçenekleri de mevcut olacak. Tüm bu özelliklere ek olarak isteyen kullanıcılar karbon seramik frenlere de istekleri doğrultusunda sahip olabilirler.

2022 Audi e-tron GT tasarımı

Tasarım tarafına göz attığımız vakit iç ve dış tasarımın dengeli olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda Audi tarafının iç tasarım konusunda gerçekten başarılı olduğunu belirtmek gerek.

Modellerde tamamen dijital göstergeler ile beraber 12,3″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi mevcut. Henüz elimizdeki görseller RS varyantının iç tasarımını yansıtmakta. Bu yüzden agresif spor koltuklar, karbon detaylar, kırmızı dikişli Alcantara kaplı düz tabanlı direksiyon mevcut.

Dış tasarıma göz attığımız vakit oldukça agresif bir tasarım bizleri beklemekte. Ayrıca modelin dış tasarımı özellikle jantların güzelliği ile bütünleşmekte. Aslında baktığımızda RS7 modelinin hatlarına da benzeyebilecek bir tasarıma sahip.

Sonuç olarak Audi e-tron GT, Porsche Taycan modelini özellikle fiyatıyla zorlayacaktır. Modelin Audi yetkilileri tarafından çok önemsendiği bilinmekte. 2022 Audi e-tron GT quattro Premium Plus ile başlayan seri 99.000 $’dan başlayıp 107.000 $’a kadar yükselebilmekte. RS e-tron GT modeli ise 139.900 $’lık bir fiyat etiketine sahip.

340 beygirlik Audi RS3 LMS tanıtıldı! başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version