Site icon Dijital Tekerlek

2022 Audi A8 modeli makyajlanıyor

Alman otomobil üreticisinin amiral gemisi modeli 2022 Audi A8 revize edilen özellikleri ile makyajlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Makyajlanan model önceki nesilde olduğu gibi standart ve uzun dingil mesafeli seçenekler ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte serinin en üstünde klasikleşen performans odaklı S8 modeli bizleri bekliyor.

2022 Audi A8 tasarımı

Tasarım tarafında dikkatleri ilk olarak; büyütülen yeni radyatör ızgarası çekiyor. Bununla birlikte küçük yeni detaylara sahip ön tamponu, yeni yan etekleri ve arka taraftaki detayı ile modelin makyajı direkt olarak algılanabiliyor.

Model standart olarak LED farlar ile sunuluyor. Fakat opsiyonel olarak Audi tarafının yeni Digital Matrix LED farları da kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Bununla birlikte model sahip olduğu üniteler itibariyle oldukça iyi bir aydınlatmaya sahip. Ayrıca sürücünün görüş açısını iyileştirebilmek adına milimetrik hassasiyet ile ayarlanan 1,3 milyon mikro ayna bulunuyor.

İç yaşam alanı

Modelin bilgi-eğlence sistemi iki ekrandan oluşuyor. Bu ekranların üst konumda yer alan 10.1″ boyutundaki ekran ile medya işlevleri, 8.6″ boyutundaki ekran ile ise klima işlevlerine müdahale edilebiliyor. Bununla birlikte gösterge paneli tarafında ise; 12.3″ boyutundaki dijital gösterge paneli bizleri bekliyor.

Arka kısma baktığımızda da geliştirilen teknolojik detaylar bizleri bekliyor. Makyaj ile birlikte kullanıcılara ekstra olarak; genel kontrolleri sağlayabilmesi adına bir çift 10.1″ boyutunda ekranlar sunuluyor.

Opsiyon listesinde yer alan diğer detaylar ise; 23 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi, dört bölgeli klima kontrolü, masaj koltukları ve buzdolabı şeklinde.

S line paketi ile model tasarımsal anlamda S8 haline bürünüyor. Bu donanım seviyesi ile modelin oldukça sportif bir tasarıma kavuştuğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca bu donanım seviyesinde iç tarafta da S line koltuklar, spor direksiyon simidi ve siyah kaplamalı detaylar kullanıcılara sunuluyor.

2022 Audi A8 teknik özellikleri

Dizel olarak model 3.0 litrelik V6 motor seçeneğine sahip. Bu motor ile model 282 beygir güce, 600Nm tork değerine kavuşuyor. Ayrıca modelin dizel versiyonunda 0-100 km/s hızlanma süresi 5.9 saniye seviyesinde.

Benzinli olarak model üç benzinli ve bir plug-in hibrit güç aktarma organı opsiyonuna sahip. A8 55 TFSI ismine sahip benzinli versiyonda; 3.0 litrelik turbo V6 motor bizleri bekliyor. Bu motor ile model 335 beygir güç, 500Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanma süresi ise dizel versiyona karşın 5.6 saniye seviyesine iniyor.

A8 60 TFSI versiyonunda 4.0 litrelik V8 bir motor mevcut. Bu motor ile model 454 beygir güce, 660Nm tork değerine sahip. Aynı motora sahip olan S8 versiyonu ise; 563 beygir güç, 800Nm tork üretebiliyor. Ayrıca A8 60 TFSI versiyonunun 0-100 km/s hızlanma süresi 4.4, S8 versiyonunun ise 3.8 saniye seviyesinde.

Hibrit tarafta bizleri 3.0 litrelik V6 benzinli motor ile kombin edilen bir elektrikli motor mevcut. Bu kurulum ile model totalde 456 beygir güce, 700Nm tork değerine sahip. Plug-in hibrit versiyon ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4.9 saniye. Bununla birlikte bu elektrikli kurulumu 17.9kWh büyüklüğündeki pil paketi destekliyor.

Son olarak 2022 Audi A8 modeli Almanya pazarında 99.500 Euro başlangıç fiyat etiketine sahip. Ülkemize ne zaman ve hangi fiyatlar ile geleceği konusunda ise herhangi bir bilgi mevcut değil.

“Jaguar Land Rover 302 milyon sterlin zarar açıkladı”

Exit mobile version