Site icon Dijital Tekerlek

697 beygirlik SUV: 2022 Aston Martin DBX 707

İngiliz otomobil üreticisini yeni amiral gemisi modeli 2022 Aston Martin DBX 707 resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

DBX modelinin gelişmiş versiyonu olan DBX707 teknik verileri ile dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte Aston Martin, modeli Güney Galler’deki St Athan fabrikasında üretip önümüzdeki yaz asfaltla buluşturmayı planlıyor.

2022 Aston Martin DBX 707 teknik özellikleri

Motor kaputunun altına baktığımızda; Mercedes-AMG tarafından tedarik edilen, 4.0 litrelik bir V8 motor bizleri bekliyor. Bu motor ile model 697 beygir güce, 900Nm tork değerine sahip. Standart DBX modelinde 542 beygir güç üretebilen motor, yeni çift bilyalı turboşarjı ve yeni motor kalibrasyonu ile 697 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca yapılan bu değişimler modelin verimliliğini de olumsuz etkilenmiyor. Bu doğrultuda DBX 707, WLTP testlerinde 19.9mpg değerine ulaşabiliyor.

DBX 707 sahip olduğu gücü yola, yeni dokuz vitesli ıslak debriyaj şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4,5 saniyeden 3,3 saniyeye iniyor. Fren tarafında kullanıcılara yeni karbon-seramik frenler standart olarak sunuluyor. Ayrıca model daha güçlü diskleri ve kaliperleri ile pedal hissiyatını geliştirebiliyor. Geliştirilen fren sisteminin verimli soğutulması içinde fren sisteminin hidroliğinde bazı revizyonlar bizleri bekliyor.

Süspansiyon sistemi tarafında modelde standart DBX ile aynı üç odacıklı havalı süspansiyon sistemi kullanılıyor. Fakat 707 versiyonunda bulunan yeni şasi ayarı ile olumsuz yığılmalar ve yuvarlanmalar minimize edilebiliyor.

Model elektronik sınırlı kaydırmalı arka diferansiyeli sayesinde; artan güç seviyesini telafi edebiliyor. Bununla birlikte model ön ve arka tekerlekler arasındaki tork dağılmını tamamen otomatik bir şekilde yönlendirebiliyor. Ayrıca mevcut tork yüzde yüz oranında arkaya gönderilebiliyor.

2022 Aston Martin DBX 707 tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda; yeni hava girişleri, yeni ön ayırıcı, daha büyük ızgara ve daha büyük arka fren soğutma kanalları dikkatlerden kaçmıyor. Tüm bu detaylar ile model oldukça agresif bir görünüme kavuşuyor. Arka tarafta bulunan büyük arka difüzörü ile modelin genel sportif tasarımı arka tarafta da devam ediyor. Bununla birlikte model sahip olduğu tasarım değişiklikleri ile standart DBX modelinden direkt olarak ayırt edilebiliyor. Ayrıca tekerleklere baktığımızda ise modelde 23″ boyutunda jantlar kullanılıyor.

İç yaşam alanına baktığımızda 16 yönlü ayara sahip spor koltuklar standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modelin orta konsolunun alt kısmında bazı revizyonlar mevcut. Bu revizyonlar ile sürücünün sürüş modu işlevlerine ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Son olarak modelin fiyatına ilişkin herhangi bir fiyat paylaşılmadı. Ancak beklentiler 200.000 sterlin başlangıç fiyat etiketine sahip olan Bentley Bentayga Speed W12 modelinden daha pahalı olacağı yönünde.

“2022 Renault Austral kamuflajından kurtuluyor”

Exit mobile version