Site icon Dijital Tekerlek

2022 Alpina B3 tanıtıldı

Geçtiğimiz haftalarda makyajlanan BMW 3 Serisini, 2022 BMW Alpina B3 takip ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hem sedan hem de station wagon versiyonu güncellenen B3 ve D3 S, Mayıs ayında BMW tarafından duyurulan makyaj operasyonunu takip ediyor. Bununla birlikte B3 modeli bir önceki nesle göre daha güçlü olarak kullanıcılara sunuluyor.

2022 Alpina B3 teknik özellikleri

Makyaj çalışması öncesinde B3 modeli, 3.0 litrelik çift turbo altı silindirli motor ile 455 beygir güç, 700Nm tork değeri ile kullanıcılara sunuluyordu. Gerçekleştirilen makyaj operasyonu ile beraber B3, 488 beygir güce, 729Nm tork değerine sahip. D3 S modelinde ise halen kullanılmaya devam edilen 3.0 litrelik çift turbolu dizel motor 355 beygir güç üretmeye devam ediyor. Ayrıca bu dizel motorun 48 voltluk yarı hibrit desteğe sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Hızlanma noktasında D3 S modeli 100 km/s hıza 4.6 saniyede ulaşabiliyor. B3 tarafında ise bu süre yalnızca 3.6 saniye seviyesinde. Azami hız tarafında ise D3 S, 270 km/s, B3 ise 305 km/s hız değerine sahip.

Comfort, Sport ve Sport+ modları ile beraber çalışan ince ayarlı uyarlanabilir amortisörlere sahip olan modellerin, spor direksiyon sistemi Alpina ayarına sahip. Bununla birlikte modellerin yayları, çarpma durdurucuları ve viraj denge çubukları da yenilenen detaylar arasında.

2022 Alpina B3 tasarımı

Tasarım noktasında en yeni ön uç tasarımına sahip olan modelleri ters L şeklinde olan gündüz farları ile farketmek mümkün. Bununla birlikte daha köşeli olan genel tasarım, devasa böbrek ızgaraları ile beraber altıgen alt ön ızgara ile tamamlanıyor. Ayrıca L şeklinde olan ön hava girişleri de M Sport paketi ile kullanıcılara sunuluyor.

Arka tarafta dört çıkışlı egzoz sistemi ile beraber revize edilen arka difüzör bizleri bekliyor. Bununla birlikte B3 modelinde bagaj kapağı spoyleri ile beraber sportif tasarım kolaylıkla tamamlanıyor. Ayrıca modellerde 20″ boyutundaki jantlar ile beraber klasik Alpina grafik paketi detayları mevcut.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında 12.3″ boyutundaki dijital gösterge grubu ile 14.9″ boyutundaki bilgi-eğlence sistemini kontrol edebileceğimiz bir ekran bizlere sunuluyor. Bununla birlikte makyajlı 3 Serisi ile aynı kavisli ekran modelde bulunuyor.

Kokpitte görülen Alpina tarafına özgü dokunuşlar, direksiyon simidi, koltuklar, gösterge paneli ve halılardaki benzersiz rozetler otomobilin Alpina imzası taşıdığını sonuna kadar vurguluyor. Bununla birlikte otomobilin koltuklarında görülen nakış ve kabartma detayları isteğe bağlı olarak özelleştirilebiliyor.

“2022 Lexus RX yeniden tasarlanıyor”

Exit mobile version