Site icon Dijital Tekerlek

2022 Alfa Romeo Tonale tanıtım tarihi belli oldu

2022 Alfa Romeo Tonale tanıtım tarihi belli oldu 26

Giulia ve Stelvio, Alfa Romeo’nun beklentilerini tam olarak karşılayamadı. Özellikle de ana şirket FCA’nın Giorgio platformunu tasarlamak için 1 milyar dolar harcadığını dikkate alırsanız. Giulietta gibi bir modelin ölümüyle çok geride olmayan ünlü İtalyan markası, Almanlarla birlikte büyük liglerde gerçekten oynamak için yeni bir modele şiddetle ihtiyaç duyuyor.

Bu nedenle İtalyan üretici Alfa Romeo Tonale SUV modeline sırtını yaslamış durumda. Yaklaşık iki yıl önce tanıtılan Alfa Romeo’nun tamamen yeni modeli, üretim modelinin resmi tanıtımının Eylül ayında yapılacağı duyuldu. Markadan aldığı bilgileri sunan motor.es kaynağı, 2022 Alfa Romeo Tonale modelinin önümüzdeki Kasım ayında Avrupa’da satışa sunulacağını belirtti. Ayrıca yeni Alfa Romeo SUV modeline sahip olmak isteyen sınırlı sayıda müşteriye Launch Edition modelinin verileceği söyleniyor.

Motor.es’in verdiği bilgilere göre Alfa Romeo bayilerinin Tonale’yi Şubat 2022’den itibaren sergilemeye başlayacak. Üretilecek modelin farlar ve aynaların tasarımıyla beraber konsept otomobile yüzde 90 benzeyeceği de iddia ediliyor.

2022 Alfa Romeo Tonale teknik özellikleri

2022 Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio donanımına sahip olmayacak maalesef. Çünkü Alfa Romeo, yeterince alıcıyı cezbedemeyeceğini düşünerek bir performans versiyonunu öncelikler arasından çıkarmış.

2022 Alfa Romeo Tonale SUV modelinin motorları Jeep Renegade’den ödünç aldığı ve yaklaşık 250 beygir gücünde bir plug-in hibrit güç aktarma organı ile zirveye çıkacağı iddia ediliyor.

Ayrıca son bilgi olarak Tonale, Alfa Romeo’nun gündemindeki tek yeni crossover değil, çünkü Brennero adında bir subcompact modelin yeni nesil Fiat 500X ve Jeep Renegade’in kardeş modeli olarak 2022’de gelmesi bekleniyor.

2021 Alfa Romeo Giulia ve Stelvio satışa hazır! İşte özellikleri ve fiyatları

Exit mobile version