Site icon Dijital Tekerlek

2022 Alfa Romeo Tonale modeli görüntülendi

Alfa Romeo tarafının oldukça güvendiği 2022 Alfa Romeo Tonale modeli test halindeyken görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan otomobil üreticisinin yükselen SUV popülaritesini göz önüne alarak geliştirdiği Tonale modelinden bir hayli umutlu Bununla birlikte marka her geçen sene büyüyen kompakt SUV pazarında kendisine güzel bir yer edinmeyi hedefliyor.

2022 Alfa Romeo Tonale tasarımı

Yeni model test halindeyken kameralara yakalandı. Bununla birlikte model ilk olarak tanıtıldığı Cenevre Otomobil Fuarı konseptine bir hayli benziyor. Fakat model elbette bazı değişikliklere sahip. Örneğin ön tarafta kaput ve ön tampon arasındaki boşluk giderek artarak daha geleneksel far tasarımı bizleri bekliyor. Ayrıca modelin arka camları da konsepte göre bir nebze daha büyük. Modelin stop lambalarında da kalınlaşmalar dikkat çekerken, modelin genel oranları aynı görünüyor.

Markanın ürün gamı içerisinde Stelvio modelinin altında kalacak olan model ismini başka bir ünlü İtalyan dağ geçidinden alıyor. Bununla birlikte model markanın plug-in hibrit teknolojisine sahip ilk modeli olacak.

Patronlar ne düşünüyor?

Alfa Romeo tarafının Avrupa Patronu Roberto Zerbi’ye göre; Tonale konsepti, 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan oldukça sürpriz bir modeldi. Bununla birlikte marka yeni ürün gamı ile birlikte 400.000 adetlik bir satış hedefine sahip. Hatırlatmak gerekir ki marka 2018 yılında 150.000 adet otomobil satmayı başarmıştı. Ayrıca 2019 konseptinin tanıtımında Roberta Zerbi şu cümleleri kullanmakta idi;

 “Tonale’nin en çok satan otomobilimiz olmasını bekliyoruz. Diğer yeni ürünlerimizle birlikte, 2024 yılına kadar tüm Avrupalı ​​otomobil alıcılarının yaklaşık %80’inin ihtiyaçlarını karşılayacak bir araca sahip olmayı umuyoruz ve bu da Alfa’yı bugünkünden çok daha güçlü bir konuma getiriyor.”

“Bu konsept, üretim modelinin iyi bir göstergesidir”

“Sadece orantılarda değil, telefon çevirme tekerlekleri, üçlü farlar ve gösterge paneli çizgileri de dahil olmak üzere ayrıntılarda doğru.”

Marka modelin kurulumu tarafında; Jeep Renegade modelinde kullanılan, platform ile aynı platformun kullanıldığını belirtti. Bu nedenle modelin önden çeker versiyonunun olacağı bir hayli yüksek olduğunu belirtmek mümkün.

Alfa Romeo Patronu Tim Kuniskis ise model ile ilgili olarak; temel marka ilkelerimizi kucaklayacağına söz verdi: gelişmiş motor teknolojisi, elektrifikasyon, mesafe oranları ve çarpıcı İtalyan tasarımı. Sadece başka bir CUV başlatmayacağız. Sadece Alfa’nın yapabildiği gibi bir CUV çıkaracağız.” cümlelerini kullandı.

Tim Kuniskis modelin hibrit güç aktarma sistemi ile birlikte; markanın CO2 emisyonu hedeflerine ulaşma konusunda oldukça önemli olduğunu belirtti. Bununla birlikte Kuniskis, “İnanılmaz bir direksiyon hissi ile sürücüyü merkeze aldık. Tonale, tasarımcılarının tutkusunu uyandıran farklı bir kişiliğe ve zamansız bir tasarıma sahip olacak.” cümlelerini kullanarak Alfa Romeo severleri bir hayli heyecanlandırmayı şimdiden başardı.

Son olarak konsept modelin iç tarafında deri ve Alcantara malzeme yoğunluğu bir hayli fazlaydı. Bununla birlikte model 10.25″ bilgi-eğlence sistemine, 12.3″ boyutunda dijital ekran ile tanıtılmıştı.

“Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version