Site icon Dijital Tekerlek

2022 Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Estrema tanıtıldı

Küresel olarak pazarlanan “Estrema” serisi içerisinde 2022 Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Estrema tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Extreme, Super Businnes, Sprint, Ti ve Veloce versiyonlarının üzerinde konumlandırılna Estrema resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte modeller Estrema seviyesi ile birlikte Quadrifoglio amblemi olmaksızın etkileyici bir sürüş deneyimi sunması bekleniyor.

2022 Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Estrema detayları

Yeni versiyon ile beraber modeller direkt olarak konfordan ödün vermeden sportif bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte modellerde “Alfa Aktif Süspansiyon” kontrol sistemi, CDC (şasi alan kontrolü) ve sınırlı kaymalı diferansiyel standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Modelin genel olarak hedefi, yüksek stabilitede kontrol sağlarken, tork ve çekişi virajlardan çıkarken optimum düzeyde kullanmak yönünde. Ayrıca modelin tasarım tarafında sahip olduğu karbon fiber detaylar ile sürüş dinamizmi tasarıma yansıtılıyor.

Estrema versiyonu ile beraber Giulia 19″, Stelvio ise 21″ boyutundaki alaşımlı jantlar ve siyah fren kaliperleri ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte iç yaşam alanına baktığımızda; karbon fiber detaylar ile Alcantara koltukların öne çıktığını görmek mümkün. Ön panelde, koltuklarda, direksiyon simidinde ve vites kolunda kullanılan kontrast kırmızı dikişler ile model oldukça sportif bir iç yaşam alanına sahip. Ayrıca modelin ses sistemine baktığımızda, 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi bizleri bekliyor.

Giulia ve Stelvio Estrema seviyesinde 2.0 litrelik benzinli motoru ile beraber 280 beygir güç, 415Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte modeller gücünü yola 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile aktarabiliyor. Ayrıca Giulia ve Stelvio modellerinin 0-100 km/s hızlanma süresinin 5.5 saniye olduğunu belirtmek gerekiyor.

Son olarak Avrupa ve Amerika pazarında satışa sunulan modelin teslimatlarına 2022 yılının üçüncü çeyreğinde kullanıcılara ulaştırılacak.

“2022 Fiat Egea hibrit Türkiye’de satışa sunuldu”

Exit mobile version