Site icon Dijital Tekerlek

2021 yılının en iyi süper spor otomobilleri

2021 yılının en iyi süper spor otomobilleri 14

Muhtemelen birçoğumuz süper spor otomobilleri kategorisinde yer alan modelleri gördüğü vakit oldukça heyecanlanmakta. Gelin birlikte 2021 yılının en iyi spor otomobilleri adı altında oluşturduğumuz listeye göz atalım.

1. Aston Martin Vantage

Aston Martin, yeni Vantage modeli ile dikkatleri bir kez daha toplamayı başarmış idi. Vantage modelinin sıkı duruşu ve kararlı gövde kontrolü sayesinde model sürüş deneyimi konusunda oldukça iddialı. Bununla birlikte geliştirilen aktarma organları kullanıcıya gücü oldukça iyi bir seviyede hissettirebilmekte. Ayrıca model deri üretilen en sert Aston Martin modeli olabilir.

2. McLaren 570S

570S modeli rakiplerine göre daha saf ve daha heyecan verici olarak nitelendirmek yanlış olmayacaktır. Fakat model rahatlık konusunda da oldukça başarılı. Sürüş esnasında performans düzeyi olağanüstü. Ayrıca model yol tutuş konusunda; yola olan uyumluluğu, hassasiyeti ve sahip olduğu stabilite ile her an piste hazır.

3. Ferrari Roma

Roma modeli eskisine çok benzeyen fakat fiyat tarafında daha uygun olan bir model. Model ön kısmında V8 motora sahip. Ayrıca coupe tasarımı ole Portofino ile aynı platformu paylaşmakta. Model teknik olarak olmasa dahi 550 Maranello modeline benzemekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu benzerlik kompakt kullanımı ile birlikte adeta günlük hayatta da gayet rahatça kullanılabilecek bir Ferrari modeli.

4. Porsche 911 Turbo ve Turbo S

Porsche tarafının dört çeker simgesi 992 nesli için geri dönmekte. Ve tekrardan eskisi gibi en hızlı modeller içerisine katılmakta. Ayrıca modelin sezgisel anlamda oldukça başarılı olan direksiyonu ve ağırlık dağılımı modeli oldukça başarılı kılmakta.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5. Aston Martin DB11 V8

Aston Martin Vantage modelinin adeta abisi niteliğinde olan modelin dış tasarımı ile adeta gözleri almakta. Modele ister lüks dizayn ile veya sportif bir dizayn ile sahip olma tercihi kullanıcılara sunulmakta. Fakat modelin iç kısmına baktığımızda teknolojik anlamda belki de beklenen kadar etkileyici değil fakat model genel anlamda oldukça etkileyici.

6. Honda NSX

Listemizde olan ilk Japon NSX modeli model elbette geleneksel NSX modeli gibi ortadan motorlu. Ayrıca NSX modelinin dünya çapında eskilerinin dahi fiyatları son zamanlarda oldukça yükselmekte. Marka ortadan motorlu olan modelin motor konumu ile yenilik aramak yerine olan düzeni geliştirerek ortaya hem eskiye bağlı hemde oldukça egzotik bir modeli üretmekte. Model hızı ile kullanıcısına her an yolculuk yapma isteği doğurmakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki sahipleri modelin bazı vakitler korkunç derecede heyecan verici olabildiğini belirtmekteler.

7. Audi R8 V10 Coupe ve Spyder

Audi R8 modeli adeta Audi tarafının teknik spor otomobil becerilerini bizlerle buluşturduğu model. Modelin gücü, performansı, sesi ve kavraması gerçekten övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Ayrıca modelin performansı ve tepkileri ciddi anlamda heyecan verici.

8. Mercedes-AMG GT-R

Pistte maksimum performans için ayarlanan süspansiyonları ve oldukça başarılı olan motoru ile model kullanıcısına mükemmel bir sürüş deneyimi sunmakta. Ayrıca modelin zarif Coupe, prstik Roadster ve lüks GT seçenekleri ile birçok kitleye birden hitap edebilmekte. Ayrıca modelde yer alan elektronik sürüş destek sistemleri model için ciddi bir ihtiyaç. Eğer kendinize güveniyorsanız mutlaka yardımları kapatıp sürmeniz gereken modeller arasında yer almakta.

9. Nissan GT-R Nismo

Listemizde yer alan ikinci Japon elbette Nissan GT-R Nismo modeli. Model hâlen paranın satın alabileceği en hızlı, en yetenekliler süper otomobiller arasında yerini korumakta. Model sahip olduğu; oldukça büyük arka kanat, ince ayarlı yaylar, amortisörler, ve viraj demirleri sayesinde inanılmaz bir yol tutuş performansına sahip. Ayrıca belirtmek gerekir ki Nissan tarafının bazı ekonomik sorunları aşması konusunda satış rakamları ile birlikte büyük destek sağlamakta.

10. BMW M8 Competition

BMW tarafının M bölümü tarafından üretilen model inanılmaz bir tasarıma ve performansa sahip. Ayrıca modelin 4 kapılı varyantı dahi mevcut. Bu da modelin hitap ettiği kitleyi şüphesiz bir nebze de olsa arttırmakta. Elbette model sadece performansı ile değil iç tasarım detayları ve teknolojik anlamda ki doluluğu ile de oldukça iddialı. Bununla birlikte model sürüş deneyimi tarafında da oldukça iddialı.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün sizlerle 2021 yılının en iyi süper spor otomobilleri arasından seçimlerimiz ile oluşan liste ile birlikteydik. Önümüzdeki günlerde bu şekilde diğer segmentlere de değineceğiz. Önce sağlıkla, sonrasında bizi takipte kalın.

Exit mobile version