Site icon Dijital Tekerlek

2021 yılının en iyi süper sedan modelleri

2021 yılının en iyi süper sedan modelleri 9

Süper sedan segmentine modeller özellikle son zamanlarda oldukça çok tercih edilmekte. Bu yüzden bu segmentte rekabet de oldukça fazla. 2021 yılının en iyi süper sedan modellerine gelin birlikte göz atalım.

1. Mercedes-AMG C63 S

C63 S modeli en son yenilenen C serisi ardından tüm merakları üzerine çekmekte. Çok sevilen modelin yeni tasarım ile nasıl bağdaştırılacağı büyük merak konusu. Modelin sürüş konusunda sahip olduğu netlik kullanıcıya hem kolay hem de keyifli bir sürüş deneyimi sunmakta. Ayrıca modelin oldukça başarılı olan şanzımanı da model güçlü olduğu taraflardan bir tanesi. Model elbette güçlü motoru sayesinde ses tarafında da oldukça memnun edici düzeyde.

2. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Listemize giren Italyan model ünlü olan İtalyan tasarımı ile gerçekten göz alıcı. Ayrıca modelin sahip olduğu denge ve yol tutuşu da modelin tasarımını tamamlar nitelikte. Model sahip olduğu inanılmaz yol tutuşu ile 4 kapılı olması avantajı ile birçok kişinin tercihi olmayı başarmakta.

Alfa Romeo Giulia modelinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3. Alpina B3

Listemizde yer alan Alpina B3 modelinin süspansiyon donanımı, geometrisi, tork dağılımı, fren sistemi BMW 340i xDrive modeline dayanmakta. Fakat illaki B3 modeli için bazı kısımlarda geliştirmeler mevcut. Ayrıca modelin diğer modellere nazaran kullanış konusunda daha kolay olması model için oldukça özel.

4. Alpina B5 Turbo

Alpina söz konusu olduğu vakit BMW tarafının M modellerine nazaran konfor – performans dengesinde konfora daha yakın diyebiliriz. Fakat bu demek değil ki model performans tarafında rakiplerinin gerisinde. Hiç te öyle değil model performansı ile sahip olduğu konfor sayesinde dikkatleri üzerine toplamayı başarmakta.

5. Mercedes-Benz E63 S

Mercedes tarafında adeta C63 modelinin abisi niteliğini taşıyan model iç hacim konusunda oldukça iddialı. Model gövde kontrolü ve sürüş konusunda eskisi kadar iyi olmasa dahi halen oldukça iyi durumda. Bu nedenle tercih edilme durumu da halen oldukça iyi.

6. BMW M5 Competition

Elbette bu grup içerisinde ikon halini alan BMW M5 modeli Competition sürümü ile listemizde. Model eskisine nazaran daha keskin, daha hızlı, daha odaklı be daha ilgi çekici görünmekte. Adeta vahşi BMW ruhunu kullanıcısına konfor ile sunmakta.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

7. Audi RS6 Avant

Model bir sedan değil fakat ikonikleşen model bu listeye girmeyi sonuna kadar haketmekte. Model gerek genişliği, gerek performansı, gerek tasarımı ile adeta gurbetçi arabası görünümünde. RS6 Avan modelini yolda otomobillere ilgisi olmayan biri gördüğü vakit vereceği tepki ile otomobillere ilgili olan birinin vereceği tepki arasında olan fark dağlar kadar olacaktır.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

8. Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+

Mercedes tarafında eskiden palamut gibi nitelendirilen tasarımı ile akıllara yer eden model performans tarafında da oldukça iddialı. Modelin sürüş ve yol tutuşu tarafında çok sert olmasa bile oldukça tatmin edecek durumda. Ayrıca model hem sakin, hem de agresif sürüş için müthiş bir dengeye sahip.

2022 Mercedes-Benz CLS kamuflajlı görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

9. Alpina B7

Listemizde yer alan üçüncü Alpina modeli B7. Model adeta B5 modelinin abisi konumunda. Herkes tarafından tepkileri toplayan fakat sonradan alışılan ızgara tasarımı bu modelde de yer almakta. Ayrıca model genişliği ve performansı ile kullanıcıların tercihlerini kendisine çekmeyi başarmakta.

10. Tesla Model S Performance

Listemizde yer alan ilk Tesla modeli Model S Performance. Model olağanüstü performansı ve kullanım kolaylığı ile birçok kişinin özellikle otonom sürüş konusuna ilgisi olanların tercih ettiği bir model.

Modelin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün sizlerle 2021 yılının en iyi süper sedan modellerinden bazılarının bulunduğu liste ile birlikteydik. Bu tarz otomobil listeleri için önce sağlıkla sonra bizi takipte kalın.

Exit mobile version